Új tagunk a Pureco Kft.

A Pureco Kft. 100%-ban magyar tulajdonú nemzetközi vállalat több, mint 10 leányvállalatával fejleszti, gyártja és értékesíti a fenntartható és megfizethető vízgazdálkodási megoldásait, termékeit és technológiáit több, mint 20 országban és 4 kontinensen. Emellett több teljeskörű víz- és környezetgazdálkodási projektet irányít a tervezési szakasztól a megvalósításig. Főként saját fejlesztésű, részben szabadalmaztatott termékekkel és szolgáltatásokkal gondoskodik a környezet védelméről. Megoldásaik az esővízgyűjtés, -kezelés, -tárolás és visszaforgatás, valamint ivóvíz- és szennyvízgyűjtés és elosztási rendszerek létrehozására is kiterjednek. Az ivó- ipari-, depónia- és egyéb szennyvíztisztítás is tevékenységeik körébe tartozik. A magas minőség mellett a PURECO nagy hangsúlyt fektet a költséghatékonyságra.  A termékfejlesztés, design és gyártási feladatok mellett az egyes termékek beüzemelési, működtetési és karbantartási költségeinek optimalizálása is zajlik.

Saját tervezésű ivóvíz- és szennyvíztisztító telepeik a legmagasabb műszaki színvonalat és minőséget garantálják, ugyanakkor megfizethető, mindenki számára elérhető áron kínálják őket partnereiknek. Így válhat elérhetővé technológiai megoldásuk a világ kevésbé fejlett régióiban lakók számára is.

A mindennapi tervezés és kivitelezések mellett termékfejlesztő mérnökeik K+F tevékenysége segítik a vállalatot az innovatív, környezetkímélő megoldások megtalálásában. Az elmúlt években több szellemi termékük is felkerült az ENSZ Fenntarthatósági Fejlődési Célok (=SDG) teljesítésének felgyorsítását elősegítő „vizes” technológiák közé.

https://sdgs.un.org/partnerships/affordable-wastewater-treatment-technology-treat-100-liquid-waste-faecal-sludge-value

https://pureco.hu/hirek/puraid-az-ensz-listajan

Különösen fontos számukra, hogy a környezet iránti elköteleződésük mellett a társadalmi felelősségvállalás is az alapkövükké váljon. Ennek eredményeképpen munkavállalóik számára családias, otthonos, ugyanakkor kreatív és inspiráló környezetet alakítottak ki.

Dolgozóikat aktívan bevonják a közösséget érintő döntésekbe és együttesen tesznek a szélesebb társadalmi jólétért akár karitatív, önkéntes munka, akár anyagi támogatás formájában.

Működésük világos és transzparens etikai normák mentén valósul meg, ahol a kölcsönös tisztelet és az emberi jogok betartása elvárt mind belső, mind pedig külső partnereiktől.

2023 őszén elkészült első önkéntes ESG jelentésük, melyet a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. Pilot ESG Tanácsadási program, GINOP-1.1.7-17-BÉT-6-os számú pályázatának keretében valósítottak meg. Célkitűzéseik között szerepel továbbá, hogy 2050-ig elérjék a karbonsemlegességet.

A BCSDH-ban való tagsággal a céljuk, hogy részesei legyenek a felelős és értékteremtő üzleti tevékenység sikerességének növelése révén a fenntartható világ felé történő átmenet felgyorsításában.