Új tagunk a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Nemrégiben csatlakozott tagvállalatunk a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., amely 1990-ben alakult, és 13 ezer munkavállaló foglalkoztatásáért felelős. A cég 2018-as árbevételének nagysága 617,6 milliárd Ft. Tevékenységét illetően nem szorul túlzott bemutatásra, az egyik legnagyobb hazai FMCG vállalat, az ország hatodik legnagyobb munkaadója.

A SPAR az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ennek eredményeként már harmadik éve jelenik meg fenntarthatósági jelentésük. Továbbá 2019 tavaszán létrehozták a vállalat fenntarthatósági csoportját, valamint készítettek egy dedikált honlapot, ahol tevékenységeiket egységes keretbe szervezték, összekötve a fenntartható fejlődés ágait, mint a környezetvédelem, az egészséges életmód támogatása, az élelmiszer-biztonság, a munkatársak támogatása, valamint a társadalmi felelősségvállalás. A fenntarthatósági céljaikat pedig egy új ernyőmárka fémjelzi mostantól, melynek szlogenje: „SPAR – a fenntartható jövőért”. Az elmúlt időszakban számos fenntarthatósághoz kötődő üzleti megoldást mutattak be és valósítottak meg a gyakorlatban.

A cég emellett fontosnak tartja az etikus működést is, melynek érdekében a vállalat rendelkezik egy Etikai Bizottsággal és egy Magatartáskódex-szel is, valamint az egyes működési területeket rendszeres és független audit által vizsgálják meg évente, kétévente.

A BCSDH-hoz való csatlakozásuk mögött komoly célok húzódnak meg: szeretnének tanulni a szervezetben lévő tagvállalatoktól, és nyitottak arra, hogy saját tapasztalataikat megosszák, mint a hazai FMCG szektor meghatározó lánca.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?