Új tagvállalatunk, a denxpert EHS&S software Kft.

A 2020-ban létrejött vállalkozás 15 éves szakmai múlttal, fenntarthatósági szoftverek fejlesztésével és terjesztésével szolgálja ki ügyfeleit nem csak Magyarországon, hanem a világ minden részén: jelenleg 200 vállalattal dolgoznak együtt 30 országában. A denxpert tagja az Inogen Alliance szervezetnek, ahol olyan keretszerződések mentén működnek, amelyek révén közvetlenül dolgozhatnak együtt bármelyik régió szakértőjével. A vállalkozás fenntarthatósági jelentését az Inogen Alliance csoport részeként adja ki.

Tekintettel a tevékenységükre, a fenntarthatóság a fő mozgatórugójuk. Rendelkeznek IS027001-es információbiztonsági minősítéssel, valamint az adatokat karbonsemlegességi minősítéssel rendelkező szerver üzemeltetőnél tárolják, miáltal ügyfeleik hatásait is csökkentik. Kiemelt figyelmet fordítanak saját tevékenységük környezeti hatásainak minimalizálására is: az általunk okozott legnagyobb káros kibocsátások felmérése mentén határozták meg éves célkitűzéseket, melyeket konkrét csökkentési intézkedésekkel kísérnek. Legfontosabb céljaik közé tartozik az utazások ésszerűsítése, az online találkozók előmozdítása, valamint termékük teljes körű karbonsemlegességének elérése.

Nem csak ügyfeleik felé, de belső működésükben is jelen van a környezetvédelem iránti elköteleződés, így például van egy környezetvédelmi klubjuk, amelyben az egyén és család, valamint a cég környezetvédelmi lehetőségeiről beszélgetnek. Itt mindenki megoszthatja a legjobb gyakorlatokat, motiválhatja a másikat.

Nagyon fontosnak tartják az emberi értékek és a diverzitás tiszteletben tartását, minden vezető kötelessége csapatában ilyen közeget biztosítani. Működtetnek anonim kérdezési és bejelentési dobozt, amelyben minden kérdésre cég szintű válasz érkezik. Meghatározásra kerültek fő értékeik, work life balance modellük és a fenntarthatóság különböző pontjaira rendszeresen belső edukációs workshopokat tartanak.

A BCSDH-hoz azért csatlakoztak, mert szeretnék a hazai cégek nehézségeit, motivációit megismerni és – mint karbonsemleges gazdaságra való átállást elősegítő vállalkozás – ehhez digitális támogatást biztosítani.