Üzleti Etikai Díjat nyert az ALTEO

Nagyvállalat kategóriában érdemelte ki 2023-ban az Üzleti Etikai Díjat az ALTEO, amely a hazai energetikai szektorban elsőként szerzett független, nemzetközi ESG tanúsítványt.

A tisztességes és felelős üzleti magatartásmódot, valamint a tudatosságot, a társadalmi elkötelezettséget és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősséget tükröző elismerés fontos visszaigazolása az ALTEO ez irányú tevékenységének. A díj a fenntarthatósági törekvéseinket és az etikus üzleti gyakorlatokra való fókuszunkat, valamint a munkavállalók felé kifejezett etikus magatartást ismeri el. Erről is említést tett a díj átvételekor Simon Anita, fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettes, aki felidézte a cég fenntarthatósági stratégiájához vezető út mérföldköveit: az ESG felsővezetői szintre emelését, a fenntartható vállalatirányítási rendszer megerősítését, az ESG minősítés megszerzését, majd az ALTEO Zöld Bizottság létrehozását a fenntarthatósággal összefüggő feladatok stratégiai koordinációjára.

A vezérigazgató-helyettes elmondta: már Magyarországon sem számít kuriózumnak az ESG-orientáltság, bár az kétségtelen, hogy egyelőre – területtől föggően – akár komoly versenyelőnyt is jelenthet. Simon Anita szerint néhány év múlva már alapelvárás lesz, annak a kifejeződése, hogy vállalatok és akár teljes szektorok maximális elköteleződéssel vesznek részt egy élhető és fenntartható jövő alakításában.