Ön választ, mi segítünk – Több mint 500 szervezet jelentkezett a Tesco pályázati felhívására

A Tesco számára kiemelten fontos a helyi közösségek támogatása. Éppen ezért döntött úgy az áruházlánc, hogy a kezdeményezés tavalyi sikerét követően ismét meghirdeti az „Ön választ, mi segítünk” programot. A pályázat célja, hogy országszerte olyan programokat támogasson, amelyek a helyi közösségekben fejtik ki jótékony hatásukat, ott, ahol a Tesco vásárlói és munkatársai is élnek.

A pályázati felhívásra országosan 63 körzetben, összesen 569 civil szervezet adta be nevezését, a legaktívabbnak a Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Budapest és Veszprém környéki közösségek bizonyultak. A jelentkezők elsősorban gyermekek oktatását, képesség fejlesztését támogató programokkal neveztek, de számos pályázat érkezett egészséges életmódra ösztönző ötletekkel, vagy környezetvédő és -szépítő elképzelésekkel is.

Most az áruházlánc szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért független szakértők bírálják el a pályázatokat, melyek először formai, majd tartalmi ellenőrzésen esnek át. Az értékelés során szempont a pályázatok megvalósíthatósága, fenntarthatósága, a közösségekre kifejtett hatása, és hogy a megvalósítani kívánt projekt mennyire vonja be a közösség tagjait. Az értékelés során a szakértők választják ki, mely pályázók jutnak tovább a következő fordulóba, ahol már az áruházlánc vásárlói szavaznak a nyertesekről.

A vásárlók 2017. március 8. és április 4. között az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb szervezetre. A zsetonokat az ebben az időszakban történő vásárlásokat követően kapják a vásárlók az áruházlánc pénztárainál. A szavazás végén minden körzetben az a pályázó nyer, amelyik a legtöbb szavazatot szerzi. A nyertes pályázók egyenként nettó 400 000 forintos támogatást nyernek programjuk megvalósításához.

A nyertes pályázatokat a Tesco a 2017. április 17-ei héten hirdeti ki.

Bővebb információ: www.tesco.hu/kozosseg

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?