Van egy innovatív ötleted? Támogatjuk! – Climate-Kic Accelerator program powered by KPMG

November közepén a KPMG irodaházában zajlott a Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. együttműködésével a Climate-KIC Accelerator program powered by KPMG „Demo Day” eseménye, ahol az inkubációs programban – részt vevő 14 startup prezentálta innovatív greentech ötletét, a legjobb projektek több ezer eurós támogatásban részesültek.

A KPMG új fenntarthatósági stratégiája az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival összhangban tudatosan formálja vállalati felelősségvállalását. Az együttműködések kiválasztásánál fontos szempont számunkra, hogy olyan célokat támogassunk, amelyek hosszú távon támogatják a fenntarthatóságot, és hatásuk széles társadalmi körben érzékelhető.

A Climate-KIC Accelerator programja a „13. Fellépés az éghajlatváltozás ellen” célért küzd, amiben a KPMG is aktív szerepet vállal a fenntarthatósági stratégia mentén. A társadalmi összefogás, a tudás megosztása és az innovatív cleantech üzleti ötletek megvalósítása mind olyan eszközök, amelyekkel csökkenteni lehet a negatív hatásokat.

Az inkubációs program 3 szakaszában, az ötletek megtervezésétől a megvalósításig kapnak szakmai segítséget a résztvevő startupok. Az egyes szakaszokban szervezet Demo Day ad alkalmat a bemutatkozásra, ahol a legsikeresebbek finanszírozási lehetőséghez is jutnak. A program első fázisában a sikeres üzleti modell megteremtését a KPMG 10 kollégája is támogatja a startupok pro bono mentorálásával.

A novemberi Demo Day alkalmával olyan innovációk kerültek bemutatásra, mint például a BIOpack biológiailag 100%-ban lebomló virágcserepe, amely feltölti a talajt tápanyagokkal és ezzel táplálja a benne termő növényt, a CleanUp mobil autómosó szolgáltatása, amely a nanotechnológia alkalmazásával megakadályozza a vízpazarlást, vagy a Growcery applikációja, amely összeköti a helyi termelőket a fogyasztókkal, ezzel ösztönözve a fogyasztókat a hazai zöldség- és gyümölcsvásárlásra. A projekteket 4 fős szakmai zsűri (Kupper Diana – KPMG; Christina Badulescu – CCIAT; Virág Annamária – Climate-KIC; Zentkó László – Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft.) értékelte. Nem volt egyszerű a döntés, hiszen egytől egyig olyan kezdeményezéseket ismerhettek meg, amelyek figyelemre méltóak a greentech-cleantech innovációk sorában.

Az esemény végén 55 000 euró került kiosztásra, amelyből a 8 legeredményesebb startup részesült. A Climate-Kic vissza nem térítendő pénzbeli támogatásával és a KPMG mentorainak szakmai hozzáértésével a startupok tovább fejleszthetik projektjeiket, hogy miután kikerülnek a programból zökkenőmentes működéssel védelmezzék környezetünket.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?