Vászontáskákkal harcol a Tesco a műanyagszemét ellen

A Tesco környezetvédelmi intézkedéseivel az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak (UN SDG) útmutatását követi, amellyel összhangban törekszik az újrahasznosításra és újrafelhasználásra.

A vállalat így a műanyag szemét vonatkozásában nemcsak a működésből fakadó „szemét” újrahasznosítására figyel, de a kínálat csomagolását is zöldíti. Az áruházlánc 2019 év elején jelentette be, hogy 2020 végére eltávolítja a nehezen újrahasznosítható anyagokat a saját márkás termékek csomagolásából, 2025-re pedig 100%-ban újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá teszi ezeket.

Vásárlói oldalon a zöldség-gyümölcs-, valamint a pékáruosztályokon a lédig termékek vásárlásához általában csupán egy alkalommal használt műanyag zacskók nagy mértékben hozzájárulnak a műanyag-hulladék mennyiségének növekedéséhez. Bár ezek a termékek újrahasznosíthatók, használat után rendszeresen a kommunális hulladék közt végzik.

Éppen ezért a kevesebb műanyag használatot az áruházlánc azzal is támogatja, hogy természetesen lehetővé teszi a saját, többször használatos zacskók használatát a pékáruk, valamint a zöldségek és gyümölcsök vásárlásakor. Azon vásárlók számára pedig, akik szeretnék csökkenteni saját műanyag-felhasználásukat többször használatos, biopamutból készült táskák is elérhetők már 10 Tesco áruházban, két különböző méretben.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?