Planet Business Club: Hatásunk a fogyasztói tudatosságra
A Planet Business Club keretében már a 4. workshopra várjuk a jelentkezőket. Címe: Hatásunk a fogyasztói tudatosságra.
Az agrár- és élelmiszeripar különböző kihívásaira és lehetőségeire fókuszáló programsorozat február végén indult és nagy érdeklődés mellett zajlik. Célja, hogy a fenntartható működésre törekvő piaci szereplők megbeszéljék a kihívásokat és tanuljanak egymás jó gyakorlataiból. Az ingyenes eseménysorozatot a Kék Bolygó Alapítvány hívta életre, szakmai partnere az IFUA Horváth.
A június 20-ra meghirdetett workshop témájának azért választottuk a tudatos fogyasztást, mert ez kulcsfontosságú a fenntartható jövő építésében. Ugyanakkor a felelősségteljes vásárlási döntések meghozatala nem mindig egyszerű. Workshopunkon a résztvevők megismerhetik a tudatos fogyasztás hátterét, és gyakorlati tanácsokat kapnak ahhoz, hogy iparági szereplőként beépíthessék a tudatosságot a mindennapokba.
A következő kérdésköröket járjuk majd körbe:
- Az élelmiszerpazarlás súlyossága, okai és következményei. Hogyan csökkenthetjük a pazarlást az ellátási lánc mentén?
- Mennyibe kerül nem jól enni, és hogyan befolyásolja a táplálkozás az emberek egészségét?
- Szemléletformáló megoldások, amelyek segítik a fogyasztók tudatosságának növelését.
- Gyakorlati tanácsok ahhoz, hogy iparági szereplőként hogyan támogathatjuk a tudatos fogyasztási döntéseket és a fenntartható élelmiszertermelést.
A workshop programja:
15:00 – 16:00: A témák körbejárása – szó szerint – szakértői útmutatással
16:00 – 17:00: Szakértői összefoglalás a négy témában a beszélgetések és szakmai tapasztalatok alapján
17:00 – 17:30: Networking
Időpont: 2024.06.20. csütörtök, 15:00-17:30
Helyszín: Budapart Gate Irodaház (1117 Budapest, Buda-part tér 2.)
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: https://lnkd.in/dzyj6gUP
A Planet Business Club keretében eddig az alábbi témákat beszéltük meg:
- workshop: Regeneratív mezőgazdaság
Megismertük a regeneratív mezőgazdaság alapelveit és gyakorlati megvalósítását, azt, hogy miként lehet az élelmiszertermelést fenntarthatóbbá és természetbarátabbá tenni. https://greendex.hu/planet-business-club-elso-workshop/
- workshop: Hulladékból érték
Témánk az élelmiszeripari hulladékból teremtett érték, valamint az erre épülő körforgásos gazdaság volt. https://greendex.hu/planet-business-club-masodik-workshop/
- workshop: A jövő kereskedelmi megoldásai
Arról beszélgettünk, hogyan lehet a kereskedelmi tevékenységet úgy irányítani, hogy minimalizálja a környezeti hatásokat és előmozdítsa az etikus kereskedelmet. Megvitattuk az innovatív kiskereskedelmi megoldásokat és azok társadalmi, környezeti előnyeit is. https://greendex.hu/a-jovo-kereskedelmi-megoldasai-workshop/