Planet Business Club: Hatásunk a fogyasztói tudatosságra

A Planet Business Club keretében már a 4. workshopra várjuk a jelentkezőket. Címe: Hatásunk a fogyasztói tudatosságra.

Az agrár- és élelmiszeripar különböző kihívásaira és lehetőségeire fókuszáló programsorozat február végén indult és nagy érdeklődés mellett zajlik. Célja, hogy a fenntartható működésre törekvő piaci szereplők megbeszéljék a kihívásokat és tanuljanak egymás jó gyakorlataiból. Az ingyenes eseménysorozatot a Kék Bolygó Alapítvány hívta életre, szakmai partnere az IFUA Horváth.

A június 20-ra meghirdetett workshop témájának azért választottuk a tudatos fogyasztást, mert ez kulcsfontosságú a fenntartható jövő építésében. Ugyanakkor a felelősségteljes vásárlási döntések meghozatala nem mindig egyszerű. Workshopunkon a résztvevők megismerhetik a tudatos fogyasztás hátterét, és gyakorlati tanácsokat kapnak ahhoz, hogy iparági szereplőként beépíthessék a tudatosságot a mindennapokba.

A következő kérdésköröket járjuk majd körbe:

  • Az élelmiszerpazarlás súlyossága, okai és következményei. Hogyan csökkenthetjük a pazarlást az ellátási lánc mentén?
  • Mennyibe kerül nem jól enni, és hogyan befolyásolja a táplálkozás az emberek egészségét?
  • Szemléletformáló megoldások, amelyek segítik a fogyasztók tudatosságának növelését.
  • Gyakorlati tanácsok ahhoz, hogy iparági szereplőként hogyan támogathatjuk a tudatos fogyasztási döntéseket és a fenntartható élelmiszertermelést.

A workshop programja:

15:00 – 16:00: A témák körbejárása – szó szerint – szakértői útmutatással

16:00 – 17:00: Szakértői összefoglalás a négy témában a beszélgetések és szakmai tapasztalatok alapján

17:00 – 17:30: Networking

Időpont: 2024.06.20. csütörtök, 15:00-17:30

Helyszín: Budapart Gate Irodaház (1117 Budapest, Buda-part tér 2.)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: https://lnkd.in/dzyj6gUP

A Planet Business Club keretében eddig az alábbi témákat beszéltük meg:

  1. workshop: Regeneratív mezőgazdaság

Megismertük a regeneratív mezőgazdaság alapelveit és gyakorlati megvalósítását, azt, hogy miként lehet az élelmiszertermelést fenntarthatóbbá és természetbarátabbá tenni. https://greendex.hu/planet-business-club-elso-workshop/

  1. workshop: Hulladékból érték

Témánk az élelmiszeripari hulladékból teremtett érték, valamint az erre épülő körforgásos gazdaság volt. https://greendex.hu/planet-business-club-masodik-workshop/

  1. workshop: A jövő kereskedelmi megoldásai

Arról beszélgettünk, hogyan lehet a kereskedelmi tevékenységet úgy irányítani, hogy minimalizálja a környezeti hatásokat és előmozdítsa az etikus kereskedelmet. Megvitattuk az innovatív kiskereskedelmi megoldásokat és azok társadalmi, környezeti előnyeit is. https://greendex.hu/a-jovo-kereskedelmi-megoldasai-workshop/