Vállalkozókkal a fenntarthatóságért – Fenntarthatósági Vállalkozók Közössége (FVK)

Az aktuális kihívások hívták életre és mi a Mielemed MPM kollégái és a NUXON márkánk munkatársai megalapítottuk a fenntarthatósági munkacsoportot felelősen gondolkodó partnereinkkel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezeténél.

Az alapítók egymás fejlődését és sikerét támogató, a felelős és etikus üzleti élet mellett elhivatottan cselekvő tudatos vállalkozók közössége. Ebben, a most formálódó és erősödő témában úgy tudunk sikeres és hatékony változásvezetőkké válni, ha magunkat folyamatosan fejlesztjük és egymást támogatjuk.

Az FVK egy ismert és elismert közösséghez tartozás révén kíván inspirációt és naprakész tudáshoz hozzáférést, kapcsolatépítési lehetőséget, gyakorlati és vállalkozói képességek fejlesztéséhez eszközöket és módszereket adni. A nélkülözhetetlen információk átadása, a tudásmegosztás, a közös gondolkodásra és felelős cselekedetekre való motiválás, tetteink hatásának tudatosítása mind a társadalomra, mind a környezetre, mind a gazdaságra teljes értéklánc mentén, és mérhetően mindannyiunk érdeke. Meg kell mutatnunk, hogy a közösségnek ereje van és hogy senkit sem hagyunk hátra!

Mint a globális kihívások és a hazai helyzet folyamatosan változunk mi is és igyekszünk a lehető leghatékonyabban segíteni rendszeresen megszervezésre kerülő kiváló szakmai fórumok, kerekasztalbeszélgetések, tudásmegosztó estek, érdemes konferenciák, közösségi akciók, edukáció, tréningek, oktatások segítségével közös és biztos értéket létrehozni.

Célunk, hogy tagjaink aktív kezdeményezésével és közreműködésével, önszerveződő és nyitott közösségként, elismerve a fenntarthatóságért tett szakmai és gyakorlati erőfeszítéseket, folyamatosan erősítsük magunkat, egymást és a szakmát, amihez tartozunk. Szeretnénk minél több pozitív változás indulásának biztos alapot teremteni és a fenntartható fejlődési célok eléréséért együtt dolgozni. Első közös eseményünk a COLLAB Mentoringgal egy SDGs Game volt, ami játékosan edukált az ENSZ fenntarthatósági céljai mentén.