11 felelős vállalat, köztük több BCSDH tagvállalat maradt versenyben a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatán

Az elismert szakemberekből álló bíráló bizottság döntése alapján 11 felelős vállalat jutott be 4 kategóriában a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Társadalmi Befektetések Díj pályázatának döntőjébe 2015-ben. A pályázat végső helyezéseit a MAF októberi „Társadalmi profit = Üzleti profit?” című szakmai konferenciáján jelenti be.

Az elmúlt öt év során már 130 példaértékű vállalati program vállalta a megmérettetést a CSR tevékenységeken belül kifejezetten az üzleti szféra támogatói kezdeményezéseit bemutató és elismerő MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatán, amely a hazai cégek társadalmi befektetési programjait olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció.

„A MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatával az a célunk, hogy ne csak rövid sajtóhírek alapján váljanak megismerhetővé hazánk legkiválóbb vállalati kezdeményezései, amelyek bizonyítják, hogy a három szektor csak egymással összefogva lehet képes összetett társadalmi problémák megoldására. A döntőbe jutott pályázatok inspiráló megoldásokat mutatnak be, amelyek során a cégek alternatív erőforrásaikat, szakmai kompetenciájukat, munkatársaik segítőkészségét, vagy akár kapcsolatrendszerüket is felhasználva voltak képesek mérhető és megsokszorozható előnyöket elérni állami és civil partnereikkel közösen.” – mondta el Dr. Molnár Klára, a MAF igazgatója.

A díj bíráló bizottságának tagjai 2015-ben is Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Füzesy Tamás, a Kanadai–Magyar Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója, Hargitai Lilla, a Médiaunió Alapítvány ügyvezető igazgatója, Jakab Áron, a FRUIT OF CARE Nonprofit Kft. alapítója és ügyvezetője és Nagy Bálint, az IBS Marketing Tanszékének vezetője.

 A döntőben a Leginnovatívabb Támogatói Program, a Legsikeresebb Partneri Együttműködések, a Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program és Az Év Társadalmi Befektetési Programja kategóriákban az alábbi, ábécé sorrendben felsorolt 11 vállalat program vesz részt:

 • Civil Support Nonprofit Kft. – „Ashoka Pro Bono” program
 • Erste Bank Hungary Zrt. – „Pénzügyek egyszerűen” program
 • Generali a Biztonságért Alapítvány – „Generali Mosolyvadász Program”
 • GlaxoSmithKline Kft. – „Együtt a jobb egészségért: értünk, velünk”: Roma közösségek egészségfejlesztése Kelet-Közép Európában program
 • HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. – „Soproni Jóleső Segítség” program
 • K&H Csoport – „K&H Vigyázz, Kész, Pénz!” pénzügyi vetélkedő
 • MAVIR Zrt. – „Madárvédelem az átviteli hálózat mentén” program
 • Mercedes-Benz Hungary Kft. – „Komplex közlekedésbiztonsági oktatási program kidolgozása és megvalósítása Kecskeméten program
 • NI Hungary Kft. – National Instruments Magyarország „Innovációs Program és Nyitott Laboratórium”
 • Richter Gedeon Nyrt. – „Richter Egészségváros Program”
 • Syngenta Kft. – „Élelmiszerlavina” program

A helyezéseket a MAF 2015. október 1-jén a MAF „Társadalmi profit = Üzleti profit?” szakmai konferenciája záróeseményeként jelenti be a Samsung Electronics Magyar Zrt. székházában tartott díjátadón. A konferencia az idén a fiatalok foglalkoztatását segítő vállalati támogatási programok megoldásait és az ezekhez kapcsolódó tapasztalatokat, illetve a vállalati támogatások nem pénzbeli erőforrásainak felhasználási lehetőségeit állítja fókuszba.

A döntőbe jutott programok részletes listája a MAF weboldalán tekinthető meg:

http://donorsforum.hu/hu/maf-tarsadalmi-befektetesek-dij/2015/shortlist-2015

A Magyar Adományozói Fórumról

A Magyar Adományozói Fórum államtól és pártoktól független, egyesületi formában működő szakmai ernyőszervezet, amely a társadalmi ügyeket támogató hazai üzleti és non-profit szervezeteket tömöríti.

Elsődleges célja, hogy hazánkban is széles körben megismertesse és meghonosítsa a felelős közösségi befektetések professzionális módszereit és eszközeit, és ezáltal segítsen a vállalatoknak, alapítványoknak, magánszemélyeknek abban, hogy egyre többen, egyre többet és egyre hatékonyabb módon fektessenek be a társadalomba.

További információ:

Magyar Adományozói Fórum

www.donorsforum.hu

Molnár Klára igazgató, +36 302 10 31 71, klara.molnar@donorsforum.hu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?