Új vezető a BCSDH élén

Márta Irén veszi át a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH)  igazgatói posztját 2015. október 15-étől.

Az új vezető Petrik Ida munkáját folytatja, akinek  köszönhetően a szervezet jelentős fejlődésen ment keresztül. A BCSDH  meghatározó szereplővé vált  a fenntarthatóság  üzleti megközelítésének elismertetése és az az üzleti megoldások elterjesztésének elősegítése  területén  Magyarországon, miközben a tagvállalatok száma 70-re nőtt.  Petrik Ida harmadik gyermekét várja és a következő két évet családjának kívánja szentelni. 

Márta Irén közgazdász és kommunikációs végzettségű szakember több mint hat éve elnökségi tagként támogatja az Üzleti  Tanács munkáját. Számos programban aktív szerepet vállalt, mint a fenntartható vállalatvezetés alapelveit meghatározó Vezetői Ajánlás kidolgozásában és a nemzetközi  Vision 2050 program magyarországi adaptálásában.

A fenntartható építészet hazai elterjesztése érdekében korábbi munkahelyén, a Holcimnél végzett szakmai munkáját  2011-ben két rangos, nemzetközi díjjal:  a Sabre Awards-szal és a European Excellence Awards-szal is elismerték.

Az új igazgató elsődleges célja a már  sikeresen működő programok – az  Action 2020  és a Jövő vezetői program –  kiszélesítése a tagok aktív bevonásával és a szervezet további fejlesztése. Kiemelt feladatának tekinti  az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) anyaszervezettől átvehető jó gyakorlatok magyarországi megismertetése és adaptálása mellett a tagság bevonását a központi szervezet programjaiba.

Rendkívül fontosnak tartja továbbá a szervezet szerepvállalását a fenntartható fejlődést és működést ösztönző szabályozói környezet kialakításában.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?