31 gyümölcsfa egy üzleti ebédért?

Egy nem mindennapi, sok szereplős együttműködés keretében, a felelős vállalatvezetőket tömörítő Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) 31 őshonos fajta gyümölcsfa ültetésével semlegesíti jubileumi üzleti ebédje CO2 kibocsátását.

A BCSDH, amelynek 80 tagvállalata a magyar GDP 30%-át termeli és 400.000 főt foglalkoztat, nemrégiben üzleti ebéd keretében mutatta be a felelős foglalkoztatáshoz kötődő ajánlásait 160 vállalati vezetőnek.

A klímavédelem és a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett, mértékadó szervezet a karbon-semleges rendezvényével példát szeretne mutatni a vállalati és civil szféra szereplőinek is.
Az Élelmiszerbank szakmai tanácsai alapján, az élelmiszerhulladék csökkentése és felhasználása  területén a Budapest Bike Maffia, Budapest Party Szerviz  munkatársai és a rendezvény résztvevői segítségével egy alacsonyabb karbon kibocsátású rendezvényt szervezett. A Greendependent Egyesület számította ki az esemény karbon lábnyomát, amely 3,5 tonna CO2 lett, mely a vendégek utazásához kötődő kibocsátást is figyelembe vette.

forrás: Greendependent Egyesület

Ennek a széndioxid kibocsátásnak a semlegesítésére a Tündérkert alapítvány őshonos almafajtáiból választva, az Iskolakertekért alapítványon keresztül 31 facsemetét ültetnek el, amelyek nemcsak a semlegesítésben, hanem az őshonos gyümölcsfák génállományának megőrzésében, a diverzitás növelésében, valamint az iskolakerteken keresztül az élményalapú, a fenntarthatóságot támogató oktatás támogatásában is élenjáró.

Az év végi rendezvény dömpinget megelőző kezdeményezés remélhetőleg példát mutat számos cégnek, szervezetnek a karácsonyi partik, ünnepségek lebonyolításához.

forrás: Iskolakertekért Alapítvány – Tomorikert

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?