A fenntarthatóság nem egy funkcionális feladat, a teljes vállalati működést át kell hatnia

„A jövő vezetői” tehetségprogram őszi Alumni eseményét október 28-án tartottuk online. A jó hangulatú beszélgetésen szó volt a fenntarthatóság komplex értelmezéséről, „A jövő vezetői” tehetségprogram nemzetközi sikerességéről, az Alumni szervezet fejlesztéséről és arról, hogyan tudnak a résztvevők vállalataikon belül még nagyobb hatást elérni.

Márta Irén, a BCSDH igazgatója köszöntötte a résztvevőket, kiemelte, hogy a WBCSD szervezetén belül a magyar „A jövő vezetői” tehetségprogramot már egy pár éve jógyakorlatként mutathattuk be a WBCSD nemzetközi tagszervezeteinek, hogy mit csinálunk másként és mitől lesz ilyen sikeres. Ekkor már az Alumni programot is elindítottuk, amivel szintén élen jár a magyar szervezet, most pedig elindítjuk az Alumni vezetőséget is.

Az eseményen Katona Sarolta, a Budapest Airport Fenntarthatósági vezetője és a BCSDH Tanácsadó Testületének alumni tagja bemutatta az elmúlt év alumni programját, illetve a most alakuló Alumni vezetőséget. Az Alumni szervezet strukturálására a megnövekedett létszám miatt volt szükség, amellett, hogy a BCSDH fontosnak tartja, hogy a fiatal vezetők gondolkodásmódjával, ötleteivel színesítse a szervezet munkáját. A vezetőség alakuló ülése november 5-én lesz.

A vezetői interjún Kovács Ágnes, a Sió-Eckes ügyvezető igazgatója, a Fenntartható jövőért díj változásvezető kategóriájának nyertese volt a vendégünk. Ágnessel a fenntarthatóság komplex értelmezéséről, a Sió-Eckes fenntarthatósági jógyakorlatairól, vezetői életpályájáról és a pandémia kapcsán bevezetett intézkedésekről beszélgettünk. „A fenntarthatóság nem egy funkcionális feladat, hanem a teljes vállalati működést át kell hatnia” – summázta az ügyvezető a tapasztalatait.

A szakmai workshopot Katona Sarolta és Szederkényi Zita, a BCSDH képzésvezetője moderálták és arra kerestük a választ, hogy hogyan érdemes a vállalataitoknál implementálni „A jövő vezetői” tehetségprogram során elsajátítottokat.

Márta Irén a programzárásaként meghívta az alumni tagokat a Körforgásos Gazdaság Summitra is.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?