A WBCSD új tagsági kritériumokat vezet be

A WBCSD a világ több mint 200 vezető tagvállalatával együtt a  tagsági feltételeinek részeként előterjesztett új kritériumok révén emeli az üzleti elkötelezettség mércéjét a fenntarthatóság iránt. Ezeket a kritériumokat a WBCSD tagvállalatok vezetőinek nagy többsége elfogadta az éves közgyűlésen, a Tanács Végrehajtó Bizottságának egyhangú ajánlása alapján.

 

 

 

 

 

Az öt új átfogó kritérium a következő:

  • Tűzze ki célul a nettó nulla üvegházhatást okozó gáz (GHG) kibocsátás elérését 2050-ig, valamint rendelkezzen tudományosan megalapozott tervvel ennek elérésére.
  • Tűzzön ki olyan ambiciózus, tudományalapú, rövid és középtávú környezeti célokat, amelyek hozzájárulnak a természet/biodiverzitás helyreállításához 2050-ig.
  • Támogassa az ENSZ üzleti és emberi jogi irányelveit azáltal, hogy az emberi jogok tiszteletben tartásának politikáját és az emberi jogi átvilágítási folyamatot alkalmazza.
  • Támogassa a befogadást, az egyenlőséget, a sokszínűséget és a megkülönböztetés bármilyen formájának felszámolását.
  • Az átláthatóság legmagasabb szintjén működjön azáltal, hogy az éghajlattal kapcsolatos pénzügyi nyilvánosságra hozatali munkacsoporttal (TCFD) összhangban közzéteszi a fenntarthatóságra vonatkozó lényeges információkat, és összehangolja a vállalati kockázatkezelést (ERM) a környezeti, társadalmi és kormányzással kapcsolatos (ESG) kockázatokkal.

További információ a kritériumokról angol nyelven itt található.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?