A WBCSD elnökének üzenete a Párizsi Klímacsúcsról

.Ez egy történelmi nap. A Párizsi megállapodás elfogadásra került, és ez mindent megváltoztat.

A párizsi fejlemények a világ kormányainak jelentős lépését jelentik, a földi élet jövőjének érdekében. Sok éves vita, egyeztetés és tárgyalások után mára már nem kérdés: az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés elkerülhetetlen.

A megállapodás nem csak azt célozza meg, hogy a globális felmelegedést az iparosodás előtti időkhöz képest kevesebb, mint 2 °C-on tartsuk, hanem tartalmaz egy kiterjesztett célt is, ahol ez a növekedés csak 1,5 °C.

A megállapodás számít a kormányok, az üzleti szféra, a közösségek és a polgárok elkötelezettségére, akik felemelték hangjukat és cselekvésre szólítottak fel. Ezen hangokat hallva, a Párizsi Megállapodás egy új kapcsolat hírnöke a kormányok, az üzleti élet és más nem állami szereplők között, hogy együttműködjenek a gyorsabb átmenet érdekében egy olyan virágzó, tiszta gazdaságért, ahol a fenntartható fejlődés mindenki számára egyformán hozzáférhető.

Az innovatív, együttműködésen alapuló megoldások megfelelő mértékű megvalósítása kritikus fontosságú a Párizsi Megállapodás végrehajtása szempontjából. Az üzleti szférának a világ minden táján fokoznia kell erőfeszítéseit a kibocsátás csökkentésére, vezető szerepet kell játszania egy alacsony szén-dioxid kibocsátású világba való gyors átmenetben.

A WBCSD 2016-os fókuszában ez az átmenet áll, elsősorban a Low Carbon Technology Partnerships initiative (LCTPi) – on keresztül.

Kérem, hogy most közösen ünnepeljük meg ezt a pillanatot! Köszönjük, hogy 2015-ben is támogatott minket. Ön segített elérni ezt a Földünk és jövőnk szempontjából is grandiózus és kiemelkedően fontos célt.

 

Peter Bakker

Elnök, WBCSD

 

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?