A WBCSD megújítja Vision 2050 programját

Anyaszervezetünk, a WBCSD 2013-ban megújítja Vision 2050 programját – jelentette be Peter Bakker, a szervezet elnöke. A 2020-ig szükséges „must have-ek” aktualizálására és prioritázálásra kerül majd sor tudományos eredmények és társadalmi kutatásokat figyelembe véve. Középtávon pedig az a szervezet célja, hogy a Vision 2050-ben megfogalmazott vízió  megvalósítható célokként kerüljön megfogalmazásra.

A WBCSD által elkészített Vision 2050 Jelentés egy másfél éves, globális szintű kutatás és párbeszéd eredménye, melyben 14 gazdasági szektor 29 transznacionális nagyvállalatának vezetője és szakértője vett részt. A Jelentés arra kívánja felhívni a vállalatvezetők, politikusok, szakértők figyelmét, hogy a jelenlegi globális trendek (népességnövekedés, fokozatosan romló ökoszisztémák, éghajlatváltozás, stb.) nem fenntarthatóak, és ha azt szeretnénk, hogy 2050-re a világ várhatóan 9 milliárd lakosa megfelelő életkörülmények között éljen a Föld eltartóképességének határain belül, ahhoz alapvető gazdasági, társadalmi, politikai és technológiai változásokra van szükség az elkövetkező évtizedekben. A jelentés felvázolja azokat a főbb útvonalakat és szükséges konkrét teendőket ágazatokra lebontva, melyeket az üzleti szféra saját maga tehet ezen cél érdekében.

A Vision 2050 Jelentés teljes szövegét és összefoglalóját angol nyelven ide klikkelve töltheti le.

2011-ben üzleti párbeszédsorozat eredményként megszületett a ‘Vision 2050 Magyarország’ jelentés, mely öt témában – Energia és közlekedés, mezőgazdaság, Épületek, Anyagok és hulladékok, Ökoszisztéma szolgáltatások – mutatja be hazánk vízióját, teendőit és lehetőségeit 2050-ig.

A ‘Vision 2050 Magyarország’ jelentés ide klikkelve tölthető le.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?