Arra van igény, hogy átalakítsuk rendszereinket és önmagunkat is. – átvették oklevelüket „A jövő vezetői” 2023-as résztvevői

A BCSDH üzleti ebédjén, október 12-én vették át oklevelüket „A jövő vezetői” tehetségprogram 2023-as évfolyamának végzettjei. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH)  „A jövő vezetői” tehetségprogramjában az idei 35 résztvevővel együtt már több, mint 300 fiatal vezető végzett az eddigi 10 évfolyamon.

“ A 10 éves évfordulóját ünneplő jövő vezetői tehetségprogramunk az idők során nagyon sokat fejlődött. Kezdetben a problémák felismerésére, megértésére, míg jelenleg az azonnali cselekvésre helyezzük a hangsúlyt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a résztvevők között, akik már több mint háromszázan vannak, időközben cégtulajdonosok, cégvezetők, igazgatósági tagok lettek. Bízom benne, hogy a nálunk végzett vezetők a változások katalizátorává válnak. – mondta el Márta Irén a BCSDH igazgatója.

A tizedik évfolyam résztvevői, az előző évfolyamokhoz hasonlóan, a BCSDH tagvállalatainak különböző szakterületekről  érkező fiatal vezetőiből kerültek ki. 

A program során a résztvevők nem csupán elismert szakértőktől, hanem gyakorló vezetőktől tanulhatják az etikus működést, stratégiát, fenntarthatóságot egy sokszínű csoportban, miközben megismerkedhetnek a mentorvállalatokkal. Évfolyamonként több, mint nyolcvan mentor: vállalatvezető, civil, tudományos és vállalati szakértő segíti, hogy a résztvevők minél több nézőpontból ismerhessék meg az üzleti szféra lehetőségeit.

Mivel ez a program a jövővel foglalkozik és a vezetéssel, mindig releváns lesz. Minél összetettebb a világ, annál izgalmasabb, hogy hogyan oldhatók meg a jövő kihívásai a jelen eszközeivel. Azért is marad mindig releváns ez a program, mert folyamatosan megújul. Az idei biodiverzitáshoz kötődő  projektmunkák pedig több olyan megoldás is hoztak, amelyek a tagvállalatink számára is alkalmazható új gyakorlat lehetőségét rejtik magukban.” -mondta Szederkényi Zita, a program vezetője.

A napok során a BCSDH „A fenntartható vállalatvezetés irányelvei”  egy-egy pontját, annak elméleti hátterét és vállalati gyakorlatát járják körbe (Stratégiai megközelítés, Felelős vállalatirányítás, Alapértékek tisztelete, Környezeti felelősségvállalás, Partnerség az érintett és érdekelt felekkel, Etikus és Átlátható működés, illetve immár 3 éve bevezetett a Fenntartható termékek, szolgáltatások és innováció). A 2023-as évfolyam 35 végzőse a BCSDH üzleti ebédjén, október 12-én vehette át oklevelét. Az idén végzettekkel együtt, már 10 évfolyamot és több, mint 300 fiatal vezetőt foglal magába „A jövő vezetői” tehetségprogram Alumni szervezete.