Átadták a Fenntartható jövőért díjakat

„A fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítményeket szeretnénk elismerni” – derült ki Márta Irén, a BCSDH ügyvezető igazgatója beszédéből a BCSDH üzleti ebédjén, ahol sor került a  Fenntartható jövőért díjak átadására is.

Budapest, 2018. október 18. – A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), a GDP mintegy 30%-át megtermelő 82 tagvállalatot tömörítő szervezet idén másodszor adta át a Fenntartható jövőért díjat Változásvezető, Vezető nő és Üzleti megoldás kategóriában.

 

Márta Irén a BCSDH igazgatója, a szakmai zsűri egyik tagja kifejtette: „Ezt a komplex díjat azért hoztuk létre, hogy, elismerjük, és széles körben bemutassuk a fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítményeket. Olyan teljesítményeket, amelyek jó például szolgálhatnak más vállalatok és más vezetők számára, így növelve az üzleti szektor hozzájárulását és hatását a Fenntartható Fejlődési Célok teljesítésében.”

A Dr. Bartus Gábor, Krizsó Szilvia, Márta Irén, Salgó István és Ürge-Vorsatz Diána alkotta 5 tagú szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat.

A Változásvezető díj nyertese: Molnár Ferenc (Ilcsi Szépítő Füvek)

A Vezető nő kategória nyertesei: Demeter Bubalo Zdravka (MOL), Urbán Anita (Grundfos), Verő Barbara (Nestlé)

 

A legjobb Üzleti megoldás díjait:

a Biofilter Környezetvédelmi Zrt. „Körforgásos szemlélettel a digitális átállás útján” digitális iroda programja,

a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt „Műanyagmentes május mozgalom” komposztálható pohár programja,

a MOL Nyrt. „A MOL Limo az autózás jövője” auto-sharing programja nyerte.

 

 


A Fenntartható jövőért díj 2018-as nyertesei:

A VEZETŐ NŐ DÍJ:

Demeter Bubalo Zdravka HR igazgató, MOL Csoport

Aki proaktív, stratégiai gondolkodó, együttműködő vezetőként Magyarország határain túlnyúlóan, aktív szerepet vállal a nemek közötti egyenlőség biztosítása, a nők és lányok esélyeinek növelése érdekében, mellyel személyesen hozzájárul az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

 

 

Urbán Anita HR igazgató, Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

Aki távlatokban és széles horizonton gondolkodó, elkötelezett és újító vezetőként, tevékenyen részt vesz a magas színvonalú, befogadó munkahely, a rugalmas foglalkoztatási formák, és az élethosszig tartó tanulási lehetőségek megteremtésében, ezzel személyesen hozzájárulva az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

 

 

 

Verő Barbara HR Igazgató, Nestlé Hungária Kft.

aki innovatív, inspiráló, a megszokott megoldásokat folyamatosan megkérdőjelező vezetőként, a vállalati tevékenységén túlmutatóan szerepet vállal, a fiatalok foglalkoztatása, tehetséggondozás, start-up kultúra elterjesztésében. A fenntartható foglalkoztatás érdekében végzett tevékenységével személyesen hozzájárul az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

 

 

A VÁLTOZÁSVEZETŐ DÍJ:

Molnár Ferenc tulajdonos, ügyvezető igazgató, Ilcsi Szépítő Füvek Kft.

Aki innovatív és környezettudatos vezetőként a minősített, professzionális natúrkozmetikumok gyártásának hazai úttörője. Kiemelt érdeme van a és a fenntartható életmód és a természeti erőforrásokat kímélő gyártás elterjesztésében, melyet személyes életmódja is hitelesít.

Fotó: Fülöp Ildikó

 

 

A ÜZLETI MEGOLDÁS DÍJ:

A Biofilter Környezetvédelmi Zrt. „Körforgásos szemlélettel a digitális átállás útján” innovatív, előremutató programja példát mutat más cégek és iparágak számára is. Az üzleti szempontokon túl továbbgondolja saját felelősségét és ezzel hozzájárul az Action 2020 Magyarország és az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

 

 

A Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. „Műanyagmentes május mozgalom” programja innovatív, szemléletformáló üzleti megoldás, amely egy jelentős ökológiai problémára keres és talál  választ. Ágazaton belül és azon túl is könnyen kiterjeszthető a piac más szereplőire,  ezzel jelentősen hozzájárulva az Action 2020 Magyarország és az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

 

 

 A MOL Nyrt. „A MOL Limo az autózás jövője” programja egy nagyléptékű problémára ad innovatív és előremutató választ, mely Jó példája a felelős, stratégiai és  üzleti gondolkozásnak.  A piac más szereplőinek is példát mutat és jelentősen hozzájárul az Action 2020 Magyarország és az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?