Átadták a 2020-as Fenntartható jövőért díjakat

Fenntartható jövőért díj 2020 – vállalatok, vezetők a fenntarthatóságért

A BCSDH 2020. október 8-án tartott üzleti ebédjén került sor a 2020-as Fenntartható jövőért díj eredményhírdetésére

Márta Irén a BCSDH igazgatója, a szakmai zsűri egyik tagja kifejtette: „A nehéz helyzetekben különösen nagy szükség van elismerésre. Emiatt döntöttünk úgy, hogy idén is meghirdetjük   a   BCSDH   által   alapított, Fenntartható jövőért díjat, és csak erre az évre létrehozunk egy új, Társadalmi felelősségvállalás kategóriát is. Elsődleges célunk, hogy elismerjük a Fenntartható Fejlődési Célok elérése érdekében végzett kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítményt, melyet most kibővítettünk a pandémia során tett nagyhatású intézkedésekkel.”

 

A Fenntartható jövőért díj 2020-as nyertesei:

A VÁLTOZÁSVEZETŐ DÍJ:

Kovács Ágnes
ügyvezető igazgató
Sió-Eckes Kft.

Kovács Ágnes emberileg és szakmailag egyaránt példaértékű egyéniség, aki innovatív, előremutató megoldásokkal erősíti vállalatát. Mind az üzleti eredmények és az emberek menedzsmentje terén kimagaslóak a tevékenységei. Számára a hangsúly a fenntarthatóságra való törekvéseken van, amely még járvány alatt sem lassulhat le. Az utóbbi időszakban a dolgozók egészsége és munkahelyeik megtartása volt az elsődleges szempont.

 

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS DÍJ:

„A Coca-Cola Magyarország nyújtotta támogatások a COVID-19 járvány első szakaszábancímű akciójában a pandémiára való rendkívül gyors reakciójával érdemelte ki a díjat. A program során egyfelől jelentős pénzügyi, másfelől szakmai támogatást is nyújtottak a Vöröskeresztnek. Üzleti céljaikat egy nemesebb célnak rendelték alá, miközben a dolgozóikat is bevonták önkéntes feladatokba. A mozgósító programmal a társadalom tájékoztatása mellett a rászorulókat is segítették. A díjat a The Coca-Cola Company részéről Kerekes Péter ügyvezető igazgató, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. részéről Békefi László ügyvezető igazgató vette át.

 

A Generali az „Élethosszig tartó partnerség a koronavírus alatt is” című megoldásával vonta magára a zsűri figyelmét. A program egy gyors és összetett reakciót foglal magába mellyel a vállalati műveletek COVID-rezisztenssé tudták alakítani, miközben a vállalat elkötelezettsége egyértelműen megmutatkozik a belső és külső partnerek iránt. Számos anyagi és működésbeli megoldást kínálnak, melyekkel megkönnyebbítik mind a partnerek, mind pedig az ügyfelek életét.  A díjat Erdős Mihály, a Generali Biztosító Zrt. vezérigazgatója vette át.

 


A Grundfos a „Biztonság és stabilitás COVID19 idején is” című megoldásával érdemelte ki a Társadalmi felelősségvállalás díjat. A programban egyértelműen megjelenik a szemléletük komplexitása és a partnerség szelleme kiemelkedő fontosságú az érdekelt felekre összpontosítva. A dolgozóik egészsége mindenek felett áll, emellett a helyi kórházak anyagi támogatása is helyett kapott.  A díjat Szundy Olivér a Grundfos Magyarország Kft, ügyvezető igazgatója vette át.

 

 

 

A díj idei fő támogatói:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?