Nem kerülhet háttérbe a fenntarthatóság – átvették oklevelüket „A jövő vezetői” idei résztvevői

A BCSDH virtuális üzleti ebédjén, október 8-án rendhagyó módon vették át oklevelüket „A jövő vezetői” tehetségprogram 2020-as évfolyamának végzettjei. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Európában egyedülálló „A jövő vezetői” tehetségprogramjában az idei 36 résztvevővel együtt már több mint 200 fiatal vezető végzett az eddigi 7 évfolyamon.

A Magyarországon, de még Európában is egyedülálló program során a résztvevők nem csupán elismert szakértőktől, hanem gyakorló vezetőktől tanulhatják az etikus működést, stratégiát, fenntarthatóságot egy sokszínű csoportban, miközben megismerkedhetnek a mentorvállalatokkal. Évfolyamonként közel ötven mentor: vállalatvezető, civil, tudományos és vállalati szakértő segíti, hogy a résztvevők minél több nézőpontból ismerhessék meg az üzleti szféra lehetőségeit.

A hetedik évfolyam résztvevői, az előző évfolyamokhoz hasonlóan, a BCSDH tagvállalatainak fiatal vezetőiből kerültek ki, akik különböző szakterületekről érkeztek. Az idei év rengeteg kihívás elé állította mind a résztvevőket, mind pedig a szervezőket és az előadókat.

Tagvállalataink vezetői egyetértettek abban, hogy a fenntarthatóság nem várhat, nem kerülhet a háttérbe, így az idei év kihívásai a tehetségprogramban is megújulást hoztak. A részben online térbe terelődött szakmai napokon a fenntarthatósági kérdések mellé bekerültek az olyan hazai és nemzetközi aktualitások, mint  a munkaerő megtartása, vagy a pandémia hatása a klímaváltozásra és az üzleti szférára. Számos hazai és nemzetközi szaktekintélytől kaphattak információt első kézből a résztvevők a válság alatt a válság aktualitásairól. Előadónk volt többek között Filippo Veglio (WBCSD), Prof. Dr. Ürge-Vorsatz Diána (IPCC), Dr. Bartus Gábor (NFFT) és Baja Sándor (Randstad) is virtuális előadás és beszélgetés keretében.” -mondta Szederkényi Zita, a program vezetője.

A napok során a BCSDH „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” vezetői ajánlásának egy-egy célját, annak elméleti hátterét és vállalati gyakorlatát járják körbe (Stratégiai megközelítés, Felelős vállalatirányítás, Alapértékek tisztelete, Környezeti felelősségvállalás, Partnerség az érintett és érdekelt felekkel, Etikus és Átlátható működés, illetve a tavaly bevezetett a Fenntartható termékek, szolgáltatások és innováció). A 2020-as évfolyam 36 végzőse a BCSDH  virtuális üzleti ebédjén, október 8-án rendhagyó módon, online, szelfit készítve vették át oklevelüket. Az idén végzettekkel együtt, már 7 évfolyamot és több mint 200 fiatal vezetőt foglal magába „A jövő vezetői” tehetségprogram Alumni szervezete.

„A jövő vezetői” tehetségprogram 8. évfolyama 2021 januárjában indul.

A program támogatói 2020-ban:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?