Átadtuk a „Jövő vezetői” okleveleket

November 25-én adtuk át az oklevelét annak a 20 sikeres fiatal vezetőnek, akik a 2014-es „A jövő vezetői” tehetségprogramot elvégezték. Ezzel is bizonyították, hogy minden bennük van ahhoz, hogy olyan vezetőkké váljanak, akik fenntartható szemléletükkel képesek olyan válaszokat adni a társadalmi és környezeti kihívásokra, amelyek pozitív változásokat indítanak el a világban.

“A jövő vezetői” tehetségprogram célja, hogy a Jövő Vezetőinek, vagyis azon tehetséges szakembereknek, akikből vállalatvezető válhat, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy vezetői pályájuk során hogyan tudják ezen elveket a döntéshozatalba integrálni.

A program egyedülálló Magyarországon, hiszen nem csupán elismert szakértőktől, hanem gyakorló vállalatvezetőktől tanulhatják a résztvevők az etikus működést, stratégiát, fenntarthatóságot egy sokszínű csoportban, miközben „kívül-belül” megismerkedhetnek a mentorvállalatokkal.

13 tagvállalatunknak 23 fiatal tehetsége kezdte meg a programot 2014 januárjában. 20-an végezték el sikeresen, egy csapatmunkában kidolgozott projekt prezentálásával lezárva a majdnem egy éves folyamatot.

A program kilenc hónapon keresztül kísérte végig „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című vezetői ajánlás témáin a résztvevőket vállalati mentorok támogatásával.

Ezek olyan területeket érintenek, mint a Fenntarthatóság, a Stratégiai megközelítés és felelős vállalatirányítás, az Etikus és átlátható működés, az Alapértékek tisztelete, a Környezeti felelősségvállalás és a Partnerség az érintett és érdekelt felekkel.

A tagvállalatok azon túl, hogy anyagilag támogatták a programot más erőforrásaikat is mozgósítva mutatták meg a program iránti elkötelezettségüket. A helyszín biztosítása mellett, felsővezetőik idejüket és szakmai tudásukat is megosztották a résztvevőkkel.

Minden témát két vállalat mentorált. A mentorok a szakmai programok koordinálásán túl folyamatosan a résztvevők rendelkezésére álltak, segítették őket tapasztalataik megosztásával.

A 2014-es program mentorai olyan cégek illetve azok vezetői voltak, mint az Alteo, Ben&Loch Lomond, Budapest Airport, Budapesti Erőmű, Coca-Cola HBC, E.ON, Grundfos, Holcim, KPMG, MOL, Nestlé, Siemens, Telenor és a Zwack.

„A jövő vezetői” tehetségprogram 2015-ben is folytatódik. A tagvállalatok most választják ki szakembereik közül azokat, akik 5-10 éves munkatapasztalattal rendelkeznek, már megmutatkoztak vezetői  készségeik és akik sikeresen pályázhatnak a tehetségprogramba.

A 2015-ös év újdonsága, hogy a vállalati szakemberekkel együtt egy egyetemi mesterképzésben tanuló hallgató is részt vehet a  programban, szervezetünk ösztöndíjprogramjának köszönhetően. A „Jövő vezetői” Ösztöndíjprogram támogatója az E.ON.

A képeket a következő linken tekintheti meg.

[youtube src=”WLUB_FwpdWo”]

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?