Az emberi jogok területén megvalósítható üzleti megoldásokkal foglalakozik a legújabb WBCSD kiadvány

 

aaa

A WBCSD a legutóbbi kiadványában akadályokat és megoldási lehetőségeket azonosít azért, hogy az üzleti és emberi jogokra vonatkozó ENSZ-alapelvek (UNGPs) még inkább megvalósíthatóak legyenek.

Ebben a dokumentumban az ENSZ egy olyan irányadó nemzetközi normarendszert alakított ki, amely segít az emberi jogokat figyelembe venni a kormányoknak és a vállalatoknak, a saját működésük és az üzleti kapcsolataik során.

A WBCSD dokumentum, amelynek címe: Scaling up Action on Human Rights: Operationalizing the UN Guiding Principles for Business and Human Rights, olyan tagvállalatok tapasztalataira is épít, akik számos erőfeszítést tettek már az UNGPs alapelvek érvényre juttatása érdekében. Ezek a vállalatok a következők: ABB, Anglo American, ArcelorMittal, Coca-Cola, DSM, Eni, HEINEKEN, Hitachi, Holcim, JPMorgan Chase, Michelin, Nestlé, Novartis, RWE, Total, Unilever, and Vale.

A dokumentum a következő területekre terjed ki:

  • A szervezetek közötti jelenlegi helyzet jobb megértése
  • A vállalatok, UNGPs alapelvek implementálása során felmerülő legfontosabb akadályainak kiemelése
  • A WBCSD tagvállalatok által kipróbált és alkalmazott üzleti lehetőségek megosztása, és a felmerült akadályok megoldási lehetőségeinek bemutatása

kep

Emberi jogok: a WBCSD Action2020 platformjának egyik alapvető pillére

A WBCSD Action2020 platform 9 kulcsterületének egyik kiemelt területe az „Alapvető emberi jogok biztosítása”, amely egy tudományos alapú akcióterv, ahol a vállalatok olyan üzleti megoldások mellett köteleződnek el, amely segítségével az üzleti szféra hozzájárulhat a fenntartható fejlődés megvalósulásához.

Ennek a legújabb WBCSD kiadványnak a célja, hogy még több vállalat próbálja a működésébe integrálni az UNGPs alapelveket.

Forrás: http://www.wbcsd.org/Pages/eNews/eNewsDetails.aspx?ID=16383&NoSearchContextKey=true

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?