Beyond Zero filmpremier és kerekasztal: a fenntarthatóság vezetői felelősség és vállalati kultúra egyaránt

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) egy exkluzív vállalatvezetői eseményen mutatta be hazánkban először a Beyond Zero filmet a Sustainovával együttműködésben, amelynek házigazdája és helyszíne az E.ON Hungária Csoport volt.

A szeptember 17-i eseményre a BCSDH tagvállalatok első számú vezetői mellett a Net Zero Tanácsadó Testület tagjai is meghívást kaptak, így többek között Paul Fox, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is megjelent.

Az eseményt Márta Irén, a BCSDH ügyvezető igazgatója moderálta, a résztvevőket Ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke, az ALTEO elnök-vezérigazgatója, Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese, Tomas Svoboda, a Sustainova társalapító-vezérigazgatója, majd Nathan Havey, a film író-rendezője (videóüzenetben) köszöntötte.

Az inspiráló dokumentumfilm Ray Anderson cégvezető személyén keresztül mutatja be személyes és vállalata transzformációját, választ keresve a kérdésekre, hogy melyek a sikeres paradigmaváltás lépései, hogyan lehet bevonni a vezetőtársakat, meggyőzni a befektetőket, elkötelezni az üzleti partnereket a klímacélok megvalósítása érdekében.

A vetítést követően egy kerekasztal-beszélgetés során osztották meg gondolataikat, dilemmáikat a klímavédelem szempontjából fontos szektorokban tevékenykedő, elkötelezett vezetők: Pesti Tímea (Ald | LeasePlan), Jamniczky Zsolt (E.ON Hungária Csoport), Báthory Balázs (Market Építő Zrt.). A kerekasztal-beszélgetés során a résztvevők hangsúlyozták, hogy milyen fontos az első számú vezető hite és akarata, hogy a fenntarthatóság a teljes szervezeti kultúrát áthassa és a munkatársakat is cselekvésre ösztönözze. A klímacélok megvalósítása során nagy segítség lehet, ha megfigyeljük a természeti környezetet, és abból nyerünk inspirációt a konkrét fejlesztésekhez, ez a film egyik kulcsgondolata is.

Az inspiráló, vállalati vezetőknek és munkatársaknak szóló film hazai terjesztésében a BCSDH együttműködik a Sustainova csapatával, hogy minél gyorsabban megvalósuljon a rendszerszintű változás és érdemi cselekvés a klímacélok érdekében.

Az eseményről készült képgalériát a linkre kattintva tudja megtekinteni.