Ecorec üzemlátogatás a Körforgásos Gazdaság Platform szervezésében

2024. május 17-én a Körforgásos Gazdaság Platform szervezésében a szlovákiai ecorec üzemet látogattuk meg. Az üzem a hulladékot feldolgozva alternatív tüzelőanyagokkal, és az építőipari hulladékból készített másodlagos alapanyagokkal látja el a cementipart.

A vendégeket Juraj Ciz, az ecorec ügyvezető igazgatója és Márta Irén, a BCSDH igazgatója köszöntötték. Az üzemet és a cementipar fenntarthatósági törekvései Üveg Róbert, a Danucem Kft. Alternatív tüzelő- és nyersanyag menedzsere mutatta be.

A Körforgásos Gazdaság Platform egyik értéke a nemzetközi partnerekkel lévő jó kapcsolat fenntartása és az együttműködések keresése, mely kapcsán a Circular Slovakia vezetője, Denisa Rášová beszámolt idei tevékenységeikről és az országok és platformjaik közti együttműködési lehetőségekről.

Érdekességként a BCSDH részéről Takács Ivett, a Körforgásos Gazdaság Platform projektmenedzsere adott betekintést a 2024. áprilisában lezajlott World Circular Economy Forum főbb megállapításairól és a hazai előrelépési lehetőségekről.

A látogatásra a csapat a fenntarthatóság jegyében telekocsival és vonattal utazott.

Ezúton köszönjük Juraj Ciz-nek és Üveg Róbertnek a meghívást.

Köszönjük a Platform 2024. évi támogatóinak: