Egy valódi partnerségben a problémákat is ki lehet tenni az asztalra

Hogyan lehet win-win helyzetekre koncentrálni az üzleti működés során? Hogyan lehet megtartani, motiválni a különböző generációból kikerülő munkavállalókat? Hogyan vagyunk képesek összefogással, partnerséggel sokkal nagyobb eredményeket elérni, mint egyedül? „A jövő vezetői” tehetségprogramunk hatodik napján vendéglátónk, a McDonald’s Magyarország segítségével a „Partnerség az érdekelt és érintett felekkel” ajánlásunkat jártuk körbe, annak számba véve mindennapi megjelenési formáit és gyakorlatait.

A partnerséget mindenki fontosnak tartja, mégis már a bevezető játékban kiderült, hogy nem egyszerű a gondolkodásmódunkat a win-win helyzetekre és partnerségre hangolni mindennapi életünkben és üzleti tárgyalásink során sem, de a résztvevők megtapasztalhatták az együttműködés örömét is. Talán a legnagyobb kihívás a mindennapi életünkben jellemző versengő hozzáállásból elmozdulni az együttműködést feltételező, komfortzónán túllépő, szokásos üzletmeneten túlmutató megoldások feltárása és megvalósítása felé. Szerencsére azért egyre inkább terjed az a gondolkodás, hogy törekedjünk azokra az eredményekre, ahol minden fél számára előnyös, hiszen egyre többen hisznek az ezen az elven működő sikeres együttműködésekben.

A sikeres együttműködésekre jellemző az egyenrangú, nyílt, őszinte, többirányú kommunikáció, amely közös célkitűzések felé viszik mindegyik felet, kölcsönösen előnyös és nyertes-nyertes helyzeteket teremtve. Mert az elsőre rögtön azonosítható nehézségek mögött igenis kiaknázhatóak a lehetőségek is, hiszünk abban, hogy a profit és a pozitív társadalmi hatások egyszerre is megvalósíthatóak.

A munkaerőpiac kihívásaiba kaphattak betekintést a résztvevők Baja Sándor a Randstad ügyvezető igazgatójának segítségével. Válaszokat keresve olyan kérdésekre, hogy vajon honnan lehet még munkaerőt mozgósítani? Hogyan egyeztethetőek össze a növekvő elvárások és a régi rutinok? Mennyire vagyunk felkészülve a digitalizációra?

Megyeri Mirtill a Colibri HR Solutions tanácsadója vezette be a résztvevőket az x,y,z generáció világába válaszokat keresve olyan dilemmákra, hogy hogyan lehet az együttműködésüket elősegíteni a munka világában, hogyan lehet őket motiválni illetve megtartani.

Vállalati partnerségi dilemmákra keresve választ dolgozhattak a vezetők olyan problémákon, mint a vízfelhasználás csökkentésére történő összefogás irodaházakban, az ifjúsági együttműködési program újra kalibrálása, illetve a regionális érintetti stratégia kialakításán, együtt dolgozva Schmidt József, a FutureFM vezérigazgató helyettesével, Jakab Judit, a Syngenta kommunikációs munkatársával és Dr. Tompa Gábor, a Nestlé kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatójával.

A McDonald’s beszállítói lánc menedzsmentje mintaszerű. A beszállítókkal és a franchise partnerekkel megvalósított háromlábú szék stratégiája a magas szintű partnerségen alapszik. Erről beszélgettek Papp Zoltán, a McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft. ellátási hálózat vezetője, Kovács Róbert, a Tendon Kft. tulajdonosa, Kulcsár Sándor, Savencia Fromage and Dairy Hungary Zrt., kereskedelmi igazgatója, Nagy Gréta Dandelion Kft. ügyvezető igazgatója. Megvilágítva számtalan olyan összefüggést, ami kívülről nem látható, de ennek a sikeres partneri együttműködésnek. Olyan partneri viszony ez, amely magas elvárásokat támaszt, de kölcsönös bizalmon és egymás segítésén alapul. Fontos, hogy egy ilyen partnerségben a problémákat is ki lehet tenni asztalra.

A Ronald McDonald Házban tett séta, a történetek és az elhivatottság, ami a Konyári Andreával, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány operatív igazgatójával, Dr. Ablonczy Lászlóval, az Alapítvány elnökével, valamint Nagyné Bayerl Andreával, a Ronald McDonald Ház vezetőjével történt beszélgetésekből kiderült, mély benyomásokat hagyott a résztvevőkben.

A napot ismételten vezetői interjú zárta. Az őszinte beszélgetésben Horváth Ágnessel, a McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatójával szó volt bátorságról, csapatról, eltökéltségről, karrierútról és érzékenységről.

Az eseményről készült fotógaléria megtekintéséhez kattintson ide.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?