Elindult a hazai IPCC klímajelentés előkészítése – a BCSDH képviselte az üzlet hangját a szegedi munkakonferencián

Márta Irén, a BCSDH ügyvezető igazgatója vett részt és képviselte az üzleti világ álláspontját az Éghajlatváltozás Magyarországon: Nemzeti Értékelő Jelentés tartalom meghatározó (scoping) munkakonferencián, Szegeden.

A felvezető előadásokat melyeket Ürge-Vorsatz Diána, Antal Z. László és Gál Tamás tartottak, olyan gondolatébresztő előadások követték, amelyek a stakeholderek, érintettek szemszögéből mutatták be a klímaváltozás hazai vonatkozásait.

Itt tartott előadást Márta Irén is, aki a tagvállalatok körében végzett villám-kérdőív alapján, illetve a BCSDH munkáján keresztül mutatta be azokat a pontokat, amelyek a jelentés szempontjából fontosak az üzleti szféra számára.

A vállalatoknak elsődlegesen a klímaváltozás gazdasági és társadalmi hatásainak, illetve az energiafelhasználást érintő hatások prognosztizálása a legfontosabb. A szabályozást és a finanszírozást tekintve, a legérdekesebb számukra, hogy mik a magyarországi vállalások és a nemzetközi klímaegyezmények hogyan érintik a hazai szereplőket. A mérséklési és alkalmazkodási lehetőségek pedig elsősorban a hulladékgazdálkodás, a szemléletformálás és a gazdaság, illetve a vízgazdálkodás és a közlekedés, szállítás területén érdekli a hazai vállalatokat.

A munkakonferencia nagyobb felét a kis csoportokban végzett panel-beszélgetések, és viták tették ki. Az itt végzett munka eredményeként áll össze a klímajelentés tartalma és az elkészítésnek menetrendje. Az IPCC eljárását követve egy kormányzati képviselőkből álló fórum fogja véglegesíteni a Jelentés tartalomjegyzékét.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?