Elindult a párbeszéd a fenntarthatósági kérdésekben

Szakmai megbeszélést tartott a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tagjai a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia 2015-16-os időszakra vonatkozó előrehaladási jelentése kapcsán 2017. június 16-án a Parlamentben.

A rendezvény célja az volt, hogy a BCSDH és tagvállalatai bemutathassák, hogy mit tesznek a fenntarthatósági célok megvalósulása érdekében, valamint ismertessék tapasztalataikat és javaslataikat Magyarország fenntarthatósági helyzetével kapcsolatban, melyek beépítésre kerülnek a készülő előrehaladási jelentésbe.

A rendezvény elején Dr. Bartus Gábor, az NFFT főtitkára bemutatta a szervezetet és röviden ismertette, hogy hogyan látja a Tanács a fenntarthatóság hazai helyzetét. Elmondta, hogy fenntarthatóság területén számos problémát tapasztalhatunk, és nem csak a környezeti erőforrások, hanem a gazdasági és a társadalmi tőke területén is sok a teendő. Kiemelte azonban, hogy a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia – mint Magyarországon a legátfogóbb horizontális stratégia-  segítheti ezek javulását.

A BCSDH részéről Márta Irén igazgató, valamint a jelenlevő 20 vállalat vezetői ismertették véleményüket. Tapasztalataik szerint a vizsgált 2015-16-os időszakban komoly előrelépések történtek a vállalatok fenntarthatósági tevékenységét tekintve, ez a szemléletmód egyre több működési területen megjelenik. Egyre inkább előtérbe kerül a partnerség, valamint a felelős és fenntartható beszállítói lánc kérdésköre.

Ugyanakkor komoly kihívásokkal szembesülünk a munkaerőpiac, a megújuló energiaforrások használata, vagy például a stratégiák és a jogszabályok összehangolása terén. Több résztvevő is hangsúlyozta, hogy nyitott az NFFT-vel és a kormányzattal való párbeszédre a a fenntarthatóság számos területén, annak előmozdítésa érdekében.

Köszönjük a gyümölcsöző közös munkát a résztvevő tagvállalatainknak: BASF Hungária Kft., BDL Kft., Budapest Airport Zrt., Coface Hungary Credit Management Services Kft., Cothec Energetikai Üzemeltető Kft., Daikin Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt., eisberg Hungary Kft., Energy Hungary Energetikai Zrt., Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt., GREENPRO Környezetvédelmi Zrt., Heineken Hungária Sörgyárak Zrt., IBERDROLA Renovables Magyarország Kft., ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe, KPMG Hungária Kft., Randstad Hungary Kft., SCA Hygiene Products Kft., Shell Hungary Zrt., Siemens Zrt., Telenor Magyarország Zrt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?