Erőforrás-hatékonyság – miért éri meg? – Zöld Hét 2014 konferencia

Azok az erőforrás-hatékony gyakorlatok, amelyek az erőforrások használatának abszolút mértékű csökkentését célozzák, hozzájárulnak a Föld véges forrásainak megőrzéséhez és a környezetre gyakorolt negatív hatások mérsékléséhez. A Cirkuláris Gazdaság felé címmel[1] megjelent friss tanulmány az erőforrás hatékonyság gazdasági előnyeit tárja fel. Egy felmérés[2] ezzel egy időben arra mutat rá, hogy a fogyasztók 87%-a várja ma már el a vállalatoktól, hogy a természet megőrzésére kidolgozott intézkedésekkel rendelkezzenek. Azok az erőforrás hatékony gyakorlatok, amelyek az abszolút mértékű erőforrás használat csökkentésére irányulnak nem csak gazdasági, de természeti előnyöket is hordoznak magukkal. Az erőforrások egyre fokozódó hiánya, a szigorúbb környezeti előírások, valamint a tudatosabb fogyasztók mind arra ösztönzik a cégeket, hogy változtassanak az „elveszem, elkészítem, eldobom” megközelítésükön.

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért a megfelelő erőforrás szakpolitikák kialakításáért és megvalósításért küzd mind nemzeti mind nemzetközi szinten egyaránt. A szervezet mindemellett létrehozta a Közép- és Kelet-Európa business és biodiverzitás platformját is.  A CEEweb most az Európai Zöld Hét egyik kihelyezett eseményét rendezi meg Budapesten, ahol Európai Uniós szakértők, cégvezetők és civil szervezetek fogják az erőforrás használat kihívásait, szakpolitikai megoldásokat és jó gyakorlatokat megvitatni.

Időpont: 2014. június 3.
Helyszín: Európa Pont, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselet, Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.


A rendezvény nyelve az angol, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az esemény programja és további részletek az alábbi linken érhetők el: http://www.ceeweb.org/event/resource-efficiency-why-is-worth-investing-in-it/.

 


[2] Biodiversity Barometer launched by 2014 Union for Ethical BioTrade (UEBT)

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?