SUSCO 2014 Budapest

(Sustainable Development Conference, 2014 Budapest)

A kelet–közép-európai fenntartható fejlődési konferencia

www.suscobudapest.com

Az Antall József Tudásközpont 2014. október 2-3-án rendezi meg a fenntartható fejlődéssel foglalkozó SUSCO 2014 BUDAPEST nemzetközi konferenciát, melyhez expo és egyéb kísérő rendezvények kapcsolódnak. A konferencia fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke.

A SUSCO Budapest egy évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat, mely azért jött létre, hogy elősegítse egy a Fenntartható Fejlődési Célokkal (FFC) összhangban lévő Kelet–Közép-Európa fókuszú Fenntartható fejlődési hálózat kialakítását. A hálózat lehetőséget teremt majd a térség kihívásainak és bevált gyakorlatainak megvitatására, tapasztalatcserére és közös megoldások keresésére. A konferencia továbbá elősegíti a közvetlen párbeszédet a régió kormányzati, tudományos, privát és civil szférájának érintettjei között. A SUSCO konferenciasorozattal mint állandó, évente megrendezésre kerülő eseménnyel Magyarország régiós szinten irányadó szerepet vállalhat a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szabályok átvételében, bevezetésében és az innovációk gyakorlati hasznosításában.

Az idei nyitó konferencia célja tehát, hogy felhívja a térség országainak figyelmét, bemutassa a jövőbeni kooperáció előnyeit, valamint lehetőséget nyújtson egy fenntartható fejlődési hálózat kialakítására, ami a térség hosszú távú együttműködését célozza meg. A konferencia első része azt járja körül, hogy a nemzetközi célkitűzéseket (SDGs, Europe2020) hogyan lehet beépíteni a nemzeti és regionális szabályozásokba, különös hangsúlyt fektetve a fenntartható fejlődés jogi és gazdasági intézményesítésének és végrehajtásának lehetőségeire Kelet–Közép-Európában. A konferencia második része a víz, az élelmiszer, az energia (WEF) egymással szoros kapcsolatban álló hármasát helyezi középpontba.

A konferenciával párhuzamosan megrendezésre kerülő kétnapos SUSCO EXPO célja a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett civil, privát és tudományos szektor szereplőinek lehetőséget adjon a bemutatkozásra és a párbeszédre.

Partnerek: UNDP; Magyarország Külügyminisztériuma; Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért; Országos Meteorológiai Szolgálat; Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség; Nemzeti Környezetügyi Intézet; Hallgatók a Közösség Szolgálatában

Előzetes regisztráció: 2014 júniustól

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?