Az éghajlatváltozás egyre súlyosabb fenyegetést jelent Európában az ökosztisztémákra, az emberi egészségre és a gazdaságra

Nem késhet a cselekvés a vállalatok részéről sem

Emelkedő tengerszinttel és egyre szélsőségesebb időjárási jelenségekkel, köztük egyre gyakoribb és intenzívebb hőhullámokkal, áradásokkal, szárazságokkal és viharokkal kell szembenézniük az éghajlatváltozás miatt az európai térségeknek az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) szerdán kiadott jelentése szerint, amely az éghajlatváltozás Európára gyakorolt hatásainak legfrissebb trendjeit és előrejelzéseit vizsgálta és a hatások mérsékléséhez szükséges stratégiákat, intézkedéseket tekintette át.

 Az éghajlatváltozás évtizedekig folytatódni fog. A jövőbeni klímaváltozás, illetve hatásainak mértéke attól függ, hogy milyen hatékonysággal tudjuk végrehajtani az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentését célzó globális megállapodásainkat, és attól is, hogy vannak-e megfelelő alkalmazkodási stratégiák és szakpolitikák a jelenlegi és előre jelzett szélsőséges időjárás kockázatainak csökkentésére” – hangsúlyozta Hans Bruyninckx, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség ügyvezető igazgatója.

kep2

„A most kiadott jelentés alátámasztja az Action 2020 Magyarország program létjogosultságát és fontosságát. Itt az azonnali cselekvés ideje, a vállalatok sem várhatnak azzal, hogy szembenézzenek ezzel a kihívással. Hisszük, hogy hosszú távon csak az a vállalat lehet sikeres, amely túllépve a szokásos üzletmenetén, kész a változásra.” – szögezte le Márta Irén, szervezetünk igazgatója a jelentés kapcsán.

kep1

A jelentés bővebben itt olvasható:

http://www.eea.europa.eu/hu/highlights/az-eghajlatvaltozas-egyre-sulyosabb-fenyegetest

Forrás: www.eea.europa.eu/hu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?