Félidőhöz érkezett „A jövő vezetői” tehetségprogram

Félidőhöz érkezett a BCSDH által februárban elindított „A jövő vezetői” tehetségprogram. Az első programban a BCSDH tagvállalatainak vezetői által delegált 23 fiatal, tehetséges szakember vesz részt, akikben minden bizonnyal a következő vállalatvezetői generációt tisztelhetjük.

A programunk célja, hogy a „jövő vezetőinek”, vagyis azon tehetséges szakembereknek, akikből vállalatvezető válhat, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy vezetői pályájuk során hogyan tudják ezen elveket a döntéshozatalba integrálni.

A program egyedülálló Magyarországon, hiszen gyakorló vállalatvezetőktől és szakértőktől tanulnak a résztvevők kilenc hónapon át. A szakmai napoknak nyolc tagvállalatunk ad otthont, így a szakmai anyagokon túlmenően, nyolc vállalattal is megismerkedhetnek a résztvevők.

Az első napon a megismerkedésen túl a vezetői kihívásokról és a fenntarthatóság fogalmi keretéről esetBCSDH A jövõ vezetõi tehetségprogram 2014 Megnyitó 2014.02.26.t szó, melynek a Siemens volt a házigazdája. A napot Dale A. Martin, a Siemens vezérigazgatójával történt beszélget és a turbinagyár megtekintése zárta. A következő alkalommal a stratégiai megközelítésé volt a főszerep. A téma mentora volt két elsőszámú vezető is, Michael Nixon, a Nestlé és Török László a Grundfos ügyvezető igazgatója.2014-05-15 16.21.39 A napnak a Grundfos tatabányai gyára adott otthont. A felelős vállalatirányítás témát a MOL és a Coca-Cola segítségével dolgoztuk fel. Itt is fontos szerep jutott a szakmai anyagok megismerésén túl a vállalatok vezetőivel való találkozásra is, Mosonyi György, a MOL Felügyelő Bizottságának elnöke, korábbi vezérigazgató és Nikos Kalaitzidakis, a Coca-Cola ügyvezető igazgatója is vendégünk volt. Az etikus működésről a Telenor házban beszélgettünk a CEU Business School, a Transparency, a Telenor és a Budapesti Erőmű elsőszámú és szakterületi vezetőivel.

A következő témánk az alapértékek tisztelete, melynek házigazdája a téma emblematikus képviselője, a Zwack Unicum lesz. Az egész napos közös munkát a program valamennyi mentorával közösen egy likőrkóstolóval zárjuk, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a program részét képező projektfeladattal, melyen a „nyári szünetben” dolgozhatnak majd.

A programról készült képekről a válogatást galériánkban megtekintheti.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?