Háztartásokat bevonó, fenntartható energia projekteket keres az Európai Hálózat a Fenntartható Energiáért (ENERGISE)

A BCSDH és az E.ON Hungária Zrt. szakmai tanácsadóként vesz részt az ENERGISE projektjében, ami egy innovatív, páneurópai kutatási kezdeményezés, mely az energiafogyasztással kapcsolatos társadalmi és kulturális hatások mélyebb szintű tudományos megértését tűzte ki célul.

JELENTKEZZEN!

Ha támogat vagy részt vesz olyan projektben, amely a háztartások, családok energiahasználatának és energiafogyasztásának zöldítését célozza, vagy szervez olyan projektet, mely az energiahatékonyságot és alacsonyabb energiafogyasztást népszerűsíti a háztartások körében.

Pályázók köre: Vállalatok, energiaügynökségek, civil és szakmai szervezetek

Miért érdemes jelentkezni? Ha egy projekt bekerül a kutatásba, azzal hozzájárulhat az energiafogyasztás csökkentését célzó európai döntéshozatalhoz. Továbbá bekerülhet egy olyan webalapú adatbázisba, mely 30 európai ország jó példáit tartalmazza, és szerepelhet a kutatói csapatunk által készített tudományos jelentésekben, szakpolitikai dokumentumokban és kommunikációs anyagokban, kiadványokban is.

Bővebben az ENERGISE projektről: A EU Horizont 2020 programjának keretében olyan 2016-2019 között megvalósuló projektek kaphatnak támogatást, amelyek elősegítik az európai háztartások és közösségek energiahasználatának alulról felfelé irányuló átalakítását, valamint a háztartások, családok energiahasználatának és energiafogyasztásának zöldítését célozzák. A 30 európai országból származó, háztartások és közösségek energiahasználatával kapcsolatos kezdeményezések a projektben elemzésre és csoportosításra kerülnek. Az eredmények alapján két prototípust – ún. “ENERGISE Living Lab / élő labor” – alakítanak ki, hogy az egyéni és közösségi energiafogyasztásra gyakorolt hatások megfigyelhetőek és tanulmányozhatóak legyenek. A 8 országban megszervezett 16 “élő laboratórium” megvalósítása előtt, alatt és után történő adatgyűjtés segíti majd, hogy hatékony fenntartható energiafogyasztással kapcsolatos kezdeményezéseket kerüljenek kialakításra a jövőben.

Magyarországot az európai hálózatban a GreenDependent Intézet képviseli.

Kapcsolat: Vadovics Edina, GreenDependent Intézet, edina@greendependent.org

Honlap és jelentkezés: http://www.energise-project.eu/, e-mail: info@energise-project.eu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?