Stratégiai együttműködés a jövő vezetőiért a Budapesti Corvinus Egyetem és a BCSDH között

2017. április 4-én. Magyarország egyik legkiválóbb egyeteme a Budapesti Corvinus Egyetem és a magyar GDP 30%-át termelő vállalatokat tömörítő Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) stratégiai együttműködést kötött annak érdekében, hogy a fenntarthatóság alapelvei minél jobban beépüljenek gazdasági képzésbe, és ennek segítségével az üzleti gyakorlatba.

A Budapesti Corvinus Egyetemen került sor az ünnepélyes aláírásra, amelynek során a Budapesti Corvinus Egyetem részéről Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita, a Gazdálkodástudományi Kar dékánja, a BCSDH részéről Ifj. Chikán Attila elnök és Márta Irén igazgató látta el kézjegyével a nyilatkozatot.

„A magas színvonalon képzett hallgatók és az üzleti, intézményi szféra közötti kapcsolat ápolása és fejlesztése kiemelkedő eleme a Budapesti Corvinus Egyetem missziójának. És ezen belül kiemelten fontos, hogy fenntarthatóság szempontjai minél hangsúlyosabban megjelenjenek az egyetemről kikerülő szakemberek, későbbi vezetők szaktudásában is. Ebben közös az érdekünk az Üzleti Tanáccsal és hisszük, hogy az egyetemen felhalmozott elméleti és a vállalati gyakorlatokban megjelenő tudás együtt el tud indítani egy olyan folyamatot, amelynek eredménye egy fenntarthatóbban működő gazdaság lesz.” –mondta el Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita dékán.

A BCSDH igazgatója, Márta Irén tagja a 2016, február 19-én megalakult Vállalati tanácsadó testületnek, amely közvetlenül a Gazdálkodástudományi Kar dékánjának munkáját támogatja többek között az oktatással kapcsolatos üzleti elvárások, a vállalati szférával való szorosabb együttműködés tekintetében.

 

„A BCSDH számára stratégiai fontosságú, hogy a fenntarthatóság három alappillére a gazdaságosság, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság egyaránt megjelenjen a vállalatok stratégiai és napi döntéseiben is. A 2015-ös felmérésünkből kiderült, hogy a maguk a vállalatok is azt gondolják, hogy a felsővezetésnek döntő szerepe van abban, hogy egy vállalat fenntarthatóan működik-e. Nekünk elsődleges célunk, hogy a jövő vezetői ezeket az elveket beültessék a vállalati, üzleti gyakorlatba. Ebben kiváló partnerre találtunk a Budapesti Corvinus Egyetemben, akik elméleti is oktatási tapasztalatukkal nagyban hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy sikert érjünk el.” – tette hozzá Ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke.

A megállapodás szerint az Egyetem a szakterületen felhalmozott elméleti és gyakorlati tudással, a képzésfejlesztésben, illetve a szakmai munkában történő együttműködéssel támogatja a BCSDH tevékenységét és ezen belül is „A jövő vezetői” tehetségprogramját.

Míg az Üzleti Tanács az Action 2020 Magyarország program keretén belül feltárt tagvállalati üzleti megoldások és gyakorlatok megosztásával és azoknak az Egyetem oktató-kutató tevékenységébe történő beépítésével járul hozzá a közös munkához.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?