Kiss Petra lett a BDCSH „Jövő vezetői” tehetségprogram ösztöndíjasa

November 24-én az E.ON budapesti székházában bírálta el a szakmai zsűri azt az öt, utolsó fordulóba jutott pályamunkát, amelyet felsőfokú képzésben résztvevő hallgatók nyújtottak be a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) által indított „A jövő vezetői” tehetségprogramra, és egyúttal kiválasztotta közülük az idei év ösztöndíjasát is.

 „A jövő vezetői” tehetségprogram, eredendően nem diákoknak, hanem fiatal, de már vezető beosztásban dolgozó tehetségeknek szól. Célja, hogy a képzés során a vállalatuknál vezetői pozíciót betöltő fiatalok olyan szemléletet sajátíthassanak el a kifejezetten gyakorlatközpontú oktatás keretében, amely segíti őket, hogy a fenntarthatósági kihívásoknak megfelelve a környezeti felelősség, az emberi alapértékek valamint az átlátható és etikus működés alapelveit minél hatékonyabban ültessék át a cégük napi működésébe.

2015-től évente egy ösztöndíjas helyet is biztosítunk egy felsőfokú képzésben résztvevő hallgatónak, aki így már az egyetemi tanulmányai közben széleskörű ismereteket szerezhet a fenntarthatóság témájában a globális és hazai trendekről.

img_6014

„Az E.ON azért kezdeményezte a megalapítását és támogatja már harmadik éve az ösztöndíjprogramot, mert számára fontos felkészíteni a fiatalokat a jövő kihívásaira. Hiszünk a fiatalok lelkesedésében, lendületében és, hogy érdemes őket segíteni abban, hogy felkészültebben tudjanak belépni a munka világába.” – indokolta aktív részvételüket Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Zrt. marketing kommunikációs vezetője.

A 2016-os ösztöndíj pályázat fináléjába beválogatott pályázatokat – melyek azt mutatták be, hogy a pályázó hallgató egyeteme miként tehetne lépéseket a fenntarthatóság útján – a diákok egyenként prezentálták a 7 tagú zsűrinek.

„Jó volt látni, hogy ugyanazt a témát az egyes pályázók, mennyire különböző látásmóddal, egyedien közelítették meg. Voltak olyan gondolatok, amelyek még számunkra is továbbgondolásra adhatnak lehetőséget.” – tette hozzá Urbán Katalin, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. fenntartható fejlődési vezetője.

„Az egyes prezentációk kifejezetten erősek és tartalmasak voltak, mégis leginkább azok sokszínűsége ragadott meg.”– egészítette ki a szintén a zsűriben helyet foglaló Dr. Fodor Mónika, a Continental Hungaria Kft. kommunikációs vezetője.

„Jó volt részt venni a kiválasztás folyamatában. Nehéz volt a zsűri helyzete, mert találkozhattunk a fenntarthatósági probléma egészen újszerű és elgondolkodtató megközelítésével és gyakorlatias, hatékony ötletekkel éppúgy, mint mélyreható változtatásokra törekvő elemzésekkel.” – ecsetelte a zsűri munkáját Igazság Arnold, a Richter Gedeon Nyrt., PR osztályvezető-helyettese.

img_6006

Az ösztöndíjat végül Kiss Petrának, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatójának ítélte oda egyhangú döntéssel, mert úgy látta, hogy nem csupán a bemutató tartalma és ötletessége volt figyelemre méltó, hanem a jelölt magas színvonalú előadásmódja és egyértelmű elhivatottsága is a téma mellett.

img_6016
A szakmai zsűri további tagjai: Bába-Szabó Magda,  a Generali Biztosító Zrt. HR és kommunikációs igazgatója és Sándor Zsuzsanna, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. HR vezetője és Márta Irén, a BCSDH igazgatója.

„A jövő vezetői” ösztöndíjprogram további támogatói voltak 2016-ban: Allianz Hungária Zrt., ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt., eisberg Hungary Kft., Generali Biztosító Zrt..

img_6019

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?