Közös felelősségünk a környezet védelme

Kinek a feladata a környezet védelme? Mi a vállalatok felelőssége? A jogszabályok betartása már elég? Ilyen és hasonló kérdésekre kerestek választ és járták körbe a környezeti felelősség alapjait és gyakorlatát „A jövő vezetői” képzés résztvevői a Budapest Airport Zrt. vendégeiként a Ferihegy 1-es Terminálon, a negyedik szakmai napon.

A klímaváltozás jelentős kockázati tényezőt jelent az üzleti szféra számára. Erre mutatott rá Dr. Zilahy Gyula, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi docensének előadása, amelynek segítségével a résztvevők betekintést nyerhettek a vállalati szektor szerepébe a fenntartható jövő formálásában. Emellett sok gyakorlati példa kapcsán gondolkodhattak arról, hogy miben áll a vállalatok felelőssége, és mitől lesz fenntartható egy üzleti modell.

A környezetvédelem immáron alapelvárássá vált az üzleti szektorban, integrált megközelítésbe kerül sok vállaltnál és folyamatosan fejlődnek benne a cégek Magyarországon is. Ám a kihívások egyre komolyabbak, egyre inkább napirendre kerülnek a közvetett környezeti hatások, kiemelten az üvegházhatású gázkibocsátással kapcsolatban.

A nap folyamán négy vállalati példa kapcsán a gyakorlatban is megvizsgálhatták, hogy nem egyszerű feladat a környezetvédelmi szempontok beépítése az üzleti döntésekbe. Simon Anita, a Greenpro Zrt. vezérigazgatója, Czeglédi Ildikó, a BDL Környezetvédelmi Kft. osztályvezetője, Kaszanitzky Mátyás, a Siemens Zrt. folyamat-és minőségirányítási vezetője, valamint Kis Ferenc, a Budapest Airport Zrt. környezetvédelmi vezetője vázolt fel egy-egy kérdéses helyzetet az üzleti élet mindennapjaiból, a hulladékkezelés, a vízgazdálkodás, a zöld beruházások, valamint a zajkezelés területéről.

Ezután került sor a reptér bejárására, ahol testközelből ismerhették meg a jövő vezetői a Budapest Airport Zrt. környezetvédelmi tevékenységeit és beruházásait.

A nap végén Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója osztotta meg vezetői tapasztalatait személyes beszélgetésbe orientálva a csapatot.

A szakmai napon készült képek ezen a linken tekinthetők meg.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?