Megújult a BCSDH tagsági politikája

A BCSDH elnöksége felülvizsgálta a szervezet tagsági politikáját, melynek részben apropóját adta anyaszervezetünk, a WBCSD tagfelvételi rendszerének megújítása is. Az elnökség célja a 2014-2016 közötti időszakban, hogy a szervezet tagsága kiegyensúlyozottan fejlődjön, figyelembe véve az egyes iparágak reprezentációját, továbbá a vállalatok tulajdonosi szerkezetét, méretét.

Az elnökség ezen túlmenően két javaslatot terjesztett a taggyűlés elé, melyek a tagvállalatokra vonatkozó kötelezettségeket érinti a jelenlegi tagfelvételi kritériumokon túlmenően:

–          A tagvállalatoktól elvárás, hogy a BCSDH-ban elsőszámú és igazgatói státuszú vezetőiken keresztül képviseltessék magukat. A BCSDH a WBCSD-hez hasonlóan vezetői fókuszú szervezet, melynek célja, hogy a döntéshozókhoz jutassa el a fenntarthatóság és üzleti működéssel kapcsolatos információkat, programjait az ő aktív részvételükkel valósítsa meg.

–          A 2013-ban végzett felmérésünk rámutatott, hogy az egyik leginkább fejlesztendő terület a vállalatok gyakorlatában az átláthatóság növelése. Szeretnénk, ha tagvállalataink jó példával járnának elöl ezen a területen, ezért 2014-től minden tagvállalattól elvárás, hogy fenntarthatósággal kapcsolatos eredményeiről nyilvánosan elérhető információkat közöljön, melynek formája lehet fenntarthatósági jelentés vagy a honlapján közzétett információ.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?