MFKI – Élelmiszer-feldolgozás: Közép- és Kelet-Európa lehetséges stratégiája

Közép- és Kelet-Európa ma nagyon fontos mezőgazdasági régiót képvisel. A tervezett és a kollektív gazdaságból való kilépés azonban nagyban megbontotta a termelési és a mezőgazdasági ágazatot. 30 éve folyamatosan újragondolják működésüket, reagálva így a lehetőségekre, mint sem egy kidolgozott stratégiát követnének.

Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia francia kereskedelmi és iparkamarái tisztelettel meghívják Önt az Élelmiszer-feldolgozás: Közép- és Kelet-Európa lehetséges stratégiája” című webináriumra

 

A jövőben a logisztikai kihívások, a fenntartható mezőgazdaság jelentőségének növekedése és az európai iránymutatások (Green New Deal) új perspektívákat kínálnak, az ellátási láncok egyre rövidebbek lesznek, amely elősegítik a helyi élelmiszeripari átalakulást, különösen a regionális termékek esetében.

A témában kerekasztal-beszélgetést szerveznek, amelyen az agrár- és élelmiszeripar legfőbb régiós tendenciáiról lesz szó. Felszólalnak az ágazat szakemberei, a nagykereskedések képviselői, a mezőgazdasági termelők és gazdálkodók, hogy közösen megértsék az ágazat dinamikáját és megvitassák a témában az alábbi kérdéseket:

• az európai élelmezésbiztonság kérdése a termékek elérhetősége szempontjából
• a fogyasztók feldolgozott termékekhez való hozzáférésének megkönnyítése
• a fenntartható fejlődés előfeltétele
• a gazdasági stabilitás forrása
• a minőségi vektor és a címkézett termékek fejlesztése

Dátum: 2020. június 17. (szerda), 9:00-10:30

A webinárium programja:
9:00-10:00: Bemutatkozás és a téma megvitatása
10:00-10:30: Kérdések és válaszok

A webinárium nyelve angol.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékát 2020. június 16-ig jelezze az info@ccifrance-hongrie.org e-mail címen. A csatlakozáshoz szükséges linket és információkat június 16-án, kedden e-mailen küldik ki a résztvevőknek.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?