A WBCSD elindítja „SOS 1.5” cselekvési tervét

A Környezetvédelmi Világnapon indítja a WBCSD útjára új „SOS 1.5” projektjét: egy tudományos alapú, éghajlat-politikai cselekvési keretrendszert, amely segít a vállalatoknak minél gyorsabban, elkötelezetten végrehajtani a nettó nulla szén-dioxid kibocsátásra való áttérést.

Ez egy vállalatokat segítő keretrendszer annak érdekében, hogy szektortól függetlenül, minél gyorsabban, de 2050-re biztosan elérjék a nettó nulla szén-dioxid kibocsátást.

Az „SOS 1.5” ütemtervet vállalatok dolgozták ki vállalatoknak. Az ellenálló és rugalmas nulla szén-dioxid kibocsátású jövő felé vezető út első „SOS 1.5” mérföldköve: az általános ütemterv elindítása azokkal a kulcsfontosságú lépésekkel és akciókkal, amelyek segítik a vállalatokat abban – induljanak bármely ágazatból – , hogy beindítsák, folytassák és felgyorsítsák a nettó nulla kibocsátást célzó folyamataikat.

„SOS 1.5” kulcsfontosságú lépések a vállalatok számára:

  • A cél iránti elkötelezettség megalapozása
  • Megérteni az éghajlati kockázatokat és lehetőségeket
  • Beállítani a karbonmentesítés mérföldköveit és céljait
  • Klímaprogram készítése a vállalati stratégiával összhangban
  • Az erőforrások széles körű mozgósítása a hatás elérése érdekében
  • Az éghajlat változással kapcsolatos cselekvésekbe való bevonódás, és ezek nyilvánosságra hozatala és kommunikálása

Az üzleti világ felelőssége, hogy a világot 1,5 ° C-os biztonságos működési tartományban tartsa: zöld munkahelyek teremtése, a gazdasági növekedés biztosítása és ellenállóbb társadalom felépítése. Valamennyi vállalatnak a tudománnyal összhangban kell végrehajtania az éghajlat változási cselekvési tervét, annak érdekében 2050 előtt elérje a nettó nulla szén-dioxid kibocsátási szintet.

Az „SOS 1.5” támogat minden üzleti vállalást és kezdeményezést az 1,5 ° C-os cél elérése érdekében, és keretet biztosít a vállalatok számára az éghajlatváltozás elleni küzdelemben és nettó nulla szén-dioxid kibocsátás teljesítéséhez.

Bővebben itt olvashat róla.

Összhangban az ENSZ „Race to Zero” kampányával:

Az 1,5 ° C-os cél elérésére irányuló összes üzleti törekvés és fellépés támogatása érdekében a Környezetvédelmi Világnapon elindított „SOS 1.5” ütemterv támogatja és összhangban van a „Race to Zero”, COP 26 kampánnyal, amely az üzleti világ, városok, régiók és befektetők támogatását, tudását, képességét annak érdekében mobilizálja, hogy a válságból való kilábalás eredménye egy egészséges, ellenálló és nulla szén-dioxid kibocsátású világ és gazdaság legyen.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?