Minden üzleti vállalkozás sikere a természeten múlik

A Natural Capital Coalition zászlaja alatt, mintegy 240 különböző ágazati vezető gyűlt össze Londonban, hogy elindítsák a Natural Capital Protocol-t – az első olyan szabványosított keretrendszert, mely segíti a vállatokat üzleti hatásuk és a természeti tőkén való függésük mérésében és értékelésében. Ez hatalmas előrelépést jelent.

Manapság már minden vállalkozásnak van hozzáférése korszerű információkhoz és technológiákhoz, melyek javítják a természet épséget is figyelembe vevő döntéshozatalt és lehetővé teszik a tényeken alapuló tárgyalást a fenntarthatóságról.

Mivel az üzleti világ meghatározó szerepet tölt be egy olyan gazdaság irányításában, amely egyre jobban ki van szolgáltatva Földünk eltartó képességének. Ezért elengedhetetlen, hogy komoly figyelmet fordítsunk a természeti tőke szerepére a minden napi üzleti döntéshozatalokban, hogy ez által valóban többet tudjunk elérni kevesebb erőforrás felhasználásával.

Egy előrelátó vállalkozó hajlandó lesz arra, hogy a vállalati tőketartalék kamatait tudatosan használja fel, ahelyett, hogy felélje az összes alapvető tőkéjét. Itt az idő, hogy hasonlóan járjunk el a természeti tőkével kapcsolatban is. A Natural Capital Protocol pont ezt segíti elő: megnyit egy olyan kaput, melyen keresztül meg tudjunk változtatni a természettel való kapcsolatunkat, hasonlóan, ahogy saját pénzügyi döntéseinket mérlegeljük körültekintően.
Most lehetőség nyílt a legfelsőbb pozíciót betöltő üzleti vezetők számára, hogy hasznos, megbízható és elérhető módon javítsák a természethez való viszonyukat. Bővebb információ itt érhető el.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?