Mit tehet a gyakorlatban egy áruházlánc a körforgásért? – rendhagyó Körforgásos Gazdaság munkacsoport-találkozó

A Tesco Fenntarthatósági Tanösvényt járták végig a Körforgásos Gazdaság Platform munkacsoport kihelyezett találkozójának résztvevői a cég budaörsi áruházában.

Az eseményen Hevesi Nóra kommunikációs vezető és Frang Rita, a magyarországi ingatlanszolgáltatások vezetője hat különböző területre bontva mutatta be a résztvevők számára a fenntarthatóság területén végzett munkájuk eredményeit. Többek között klímavédelem és energiahatékonyság, újrahasználat és hasznosítás, csomagolás, egészséges választék, területén. Az élelmiszermentésért létrehozott együttműködés eredményeit Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója és Perepelica Kirill, a Munch társalapítója ismertette.

Néhány hete készült el a „Tányérunkon a változás – WWF jelentés a fenntartható táplálkozásról Közép-Európában” címmel, melynek főbb megállapításait Rezneki Rita a WWF Magyarország szakértője ismertette.

A program zárásaként Márta Irén, a BCSDH igazgatója a Körforgásos Gazdaság Platform 2024-re tervezett szakmai programját mutatta be, melyben jelentős szerepet kap a nemzetközi tapasztalatok hazai megismertetése.

Emellett a résztvevőknek lehetőségük nyílt megosztani egymással saját tapasztalatikat is a témával kapcsolatban.

Köszönjük a Körforgásos Gazdaság Platform 2024. évi támogatóinak: