„Most van csak igazán szükség felelős, haladó gondolkodású vállalatvezetőkre” – indul “A jövő vezetői” program hatodik évfolyama

35 tehetséges, fiatal vezető részvételével indult el a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogramjának hatodik évfolyama, melynek ünnepélyes megnyitójára január 15-én került sor Budapesten.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) hiánypótló, az Üzleti Világtanács nemzetközi programjának mintájára született képzésének célja, hogy a jövő vezetőinek, vagyis azon tehetséges szakembereknek, akikből vállalatvezető válhat, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és már működő gyakorlatait, segítve őket abban, hogy vezetői pályájuk során ezen elvek mentén működjenek és hozzák meg üzleti döntéseiket. A BCSDH „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című vezetői ajánlás hét alapelve, idén kiegészülve a fenntartható innováció, termékek és szolgáltatások témájával a lehető legjobb struktúráját adja a programnak, hiszen a fenntarthatóság legfontosabb üzleti vetületeit fedi le, amellyel egy vállalatvezetőnek foglalkoznia kell.

A BASF Hungária Kft. és az MVÜK támogatásával jött létre „A jövő vezetői” tehetségprogram ünnepélyes nyitórendezvénye 2019. január 15-én a Spoon Hajón, ahol a kiválasztott fiatal vezetők először találkoztak és ismerkedtek meg a programot tudásukkal támogató és a helyszíneket adó mentorokkal is.

“Jó látni, ahogyan a program elsődleges célja teljesül, hisz egyre nagyobb számban éri el a jövő első számú és felsővezetőit sikeresen. Az eddigi évfolyamokon végzett több mint 130 hallgató közül többen váltak saját szervezetükön belül, vagy akár új szervezetek élén a fenntarthatósági folyamatok katalizátoraivá. A párizsi klímacsúcs eredményei, és a múlt évben kiadott IPCC jelentés világossá tették, hogy nincs idő várni, most van csak igazán szükség felelős, haladó gondolkodású vállalatvezetőkre, hogy a kitűzött célokat elérhessük közösen.” – mondta nyitó gondolataiban Márta Irén, a mára a magyar GDP 30 százalékát termelő 82 tagvállalatot tömörítő BCSDH ügyvezető igazgatója.

„A BCSDH jövő vezetői programja gyakorlatorientált képzés, amelynek előnyei a vállalatok számára a mindennapi működésben is láthatók. A BASF is már évek óta delegál résztvevőket a programba, idén már hétre bővül azon kollégák száma, akik megismerkedhetnek a BCSDH tagszervezeteinek fenntarthatósági jógyakorlataival. A képzés hatása azonban túlmutat az egyénen: az itt megszerzett tudást a résztvevők nem csak a saját szakmai és privát életükben kamatoztatják, de megosztják a munkatársakkal, így a vállalati kultúra részévé is teszik” – tette hozzá köszöntőjében Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, a nyitóesemény egyik házigazdája.

Baranyai Attila, a program tavalyi végzettje elmondta, hogy az egyedi képzés során egy olyan a fenntartható, felelős szemléletet és gondolkodásmódot sajátított el, amely végig fogja kísérni egész további pályáján és a magánéletében is.. Az inspiráló környezetben hasonlóan gondolkozó vezetőkkel találkozott, akikkel a program után is tartja a kapcsolatot, az Alumnihoz csatlakozva pedig egy olyan közösséget kapott, amely segítheti és inspirálhatja egymást ezen az úton.Szederkényi Zita, “A jövő vezetői” program vezetője ismertette a program részleteit és bemutatta a 25 tagvállalat mentorait. Ez a sokszínű program egyedülálló Magyarországon, hiszen változatos módszerekkel dolgozzák fel a résztvevők a vállalati fenntarthatóság elméletét és gyakorlatát, gyárlátogatás, esettanulmányok, diskurzus, vezérigazgatói interjú, szakmai előadás, interaktív gyakorlatok segítik a tanulást és fejlődést. Számos iparág több, mint harminc vállalatába kapnak betekintést a résztvevők a képzés során.Az esemény záróprogramját Horváth János, az MVÜK Zrt. vezérigazgatója vezette fel. A résztvevők az MVÜK saját fejlesztésű üzleti kapcsolatépítésén vettek részt. Az este során több körben és keveredve, különböző asztaloknál mutatkoztak be egymásnak és mondták el, hogy milyen üzleti területtel foglalkoznak, milyen kihívásokat élnek meg és a fenntarthatósághoz kapcsolódóan mire a legbüszkébbek.

Köszönjük, hogy a BASF Hungária Kft. és a MVÜK a rendezvényt támogatta.

 

A 2019-es programban résztvevő 35 fiatal vezető az alábbi cégektől érkezett:

BASF, Budapest Airport, Coca-Cola, Coface, Continental, Daikin, E.ON, Eisberg, Essity, GE, Generali, Grundfos, Hungrana, KPMG, LeasePlan, MagNet, McDonald’s, METRO, MOL, MVM, Nestlé, PPD, Prímaenergia, Randstad, Shell, Syngenta, Unilever.

A résztvevők között van Mikolay Réka a Budapesti Corvinus Egyetem MsC hallgatója, az egyetemisták körében meghirdetett ösztöndíjpályázat győztese is.

Az idei év kiemelt mentorvállalatai: ALTEO Group, BASF, BDL, Budapest Airport, Coca-Cola, Cothec, Dandelion, eisberg, E.ON, Essity, GE, Grundfos, Inest, KPMG, MagNet Bank, McDonald’s, MOL, Nestlé, Richter Gedeon, Shell, Siemens, Szerencsejáték, Telenor, Unilever.

Az esemény fotógalériáját itt tekintheti meg.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?