Nemzetközi Zöld Építés Hete – Húsmentes kihívást és irodai kerékpárokat is bevet a Zöld Kommandó

Hogyan tegyük elkötelezetté kollégáinkat a zöld gondolkodás iránt, ami nemcsak nekik, de a cégnek is jó? A Bánáti és Hartvig Építész Irodán belül alakult Zöld Kommandó a munkatársai többségét bevonta a programjaiba, de a jövőre nézve még merészebb tervei vannak –erről beszélgetnek majd a Nemzetközi Zöld Építés Hetén.

Nézze meg a Nemzetközi Zöld Építés Hete összes hazai programját!

A Zöld Kommandó egy idén tavasszal alakult aktív és elkötelezett kis csapat, amely a vezetőség támogatásával azon dolgozik, hogy maga a munkahelyük és a többi kolléga is elkötelezze magát a zöld irányelvek, a dekarbonizáció és a fenntarthatóság mellett.

„Nem akartunk túl komoly nevet, innen jött a Zöld Kommandó – mondta a HuGBC-nek Márkus Péter, a műveleti egység alapítója. – A cél a motiválás és a figyelemfelkeltés, ezért semmit nem teszünk kötelezővé, akit érdekel, az csatlakozik a kezdeményezéseinkhez.”

Kezdeményezés pedig sokféle van: az elmúlt hetekben teljesítendő challenge-eket találtak ki: a mobilitás hetén minél több biciklivel érkező munkatársat szerettek volna, volt műanyag– és húsmentes hét is, amikor ezek használatát, illetve fogyasztását csökkentették a minimálisra.

Sikerült meggyőzni olyan kollégákat is, akik maguktól nem feltétlenül vágnának bele hasonlóba, de a társak lelkesedése rájuk is hatott. Mint Márkus mondja, még a nyári szabadságok alatt is meghaladta az 50 százalékot a részvétel, de a cél még merészebb: elérni a 80 százalékot. Ugyanakkor ez egy folyamat, maga a Zöld Kommandó is tanul még új módszereket, technikákat – például azok kedvéért, akinek hajlandósága volna, kerékpárja viszont még nincs, tervezik irodai biciklik beszerzését.

Példakép akad házon belül is: az egyik munkatárs Káposztásmegyerről teker be naponta a Fehérvári úti irodába. Az irodán belüli zuhanyzó, a megtett kilométerek gyűjtése ösztönzőleg hat, legutóbb például egy esősebb napon is 16-an érkeztek kerékpárral a munkába. A Zöld Kommandó minden titkát azonban nem akarjuk elárulni, a Nemzetközi Zöld Építés Hetén rendezett beszélgetésen azonban arra is választ kap majd, hogy:

  • Hogyan lehet a kollégákat motiválni és bevonni a zöld programokba?
  • Miként lehet az iroda fizikai környezetét a kitűzött célok mentén átalakítani?
  • Milyen programokkal, képzésekkel lehet az értékrendet továbbadni a kollégáknak, hogy a mindennapi szemléletükké váljon?
  • Mit tehet a cégvezetés a partnerek, beszállítók „zöldítéséért”?
  • Hogyan lehet a körforgásos gazdaság elveit átültetni az irodai mindennapokba?

A beszélgetés résztvevői az építésziroda részéről: Bánáti Béla (építész, alapító), Hartvig Lajos (építész, alapító), Márkus Péter (építész, a Zöld Kommandó alapítója), a moderátor Molnár Zsuzsanna (PR Munkatárs).

Kérdezzen, szerezzen tapasztalatot és alkalmazza a saját cégénél és kollégáival a bevált jó gyakorlatokat!

A helyek száma limitált, ezért regisztráljon mihamarabb!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?