Ökológia és gazdaság, ugyanannak az éremnek a két oldala – Bertrand Piccard a BCSDH exkluzív vállalatvezetői üzleti reggelijén

30 vállalatvezető beszélgetett november 2-án, a MagNet Közösségi Házban Bertrand Piccard felfedezővel. Piccard leginkább arról ismert, hogy ő az első ember, aki megkerülte a Földet egy általa épített, kizárólag napenergiával hajtott repülőgéppel.

Jelenleg a Solar Impulse Alapítvány élén azon dolgozik, hogy azonosítsa és elismertesse azt a már 1540 megoldást, amelyek nyereséges módon védik a környezetet. Az általa „logikusnak” és „ökológiainak” tartott tiszta technológiák és hatékony megoldások támogatásával a klímaváltozás elleni küzdelemben rejlő lehetőségekre kívánja felhívni a döntéshozók figyelmét szerte a világon, ezáltal ösztönözve őket ambiciózusabb környezetvédelmi és energiatermelési politikák elfogadására.

A kizárólag vállalatvezetőknek szervezett exkluzív eseményen Piccard kiemelte: „Sehová sem jutunk, ha úgy próbáljuk a környezetet megóvni, hogy közben az emberek kényelmét, a mobilitást és a gazdasági fejlődést veszélyeztetjük.”

A már említett 1540 nyereséges megoldást különböző területeken azonosítja, mint például a víz, energia, építés, mobilitás, ipar és mezőgazdaság. Ezeknek a megoldásoknak a gazdasági jövedelmezőségét és technológiai hitelességét egyaránt hangsúlyozza, azzal a céllal, hogy felhívja a politikai és gazdasági döntéshozók figyelmét és felgyorsítsa az átmenetet egy hatékonyabb gazdaság felé.

A vállalatvezetőknek is nagy szerepük van az átmenet felgyorsításában és a rendszerszintű változásokban. Piccard arra ösztönöz másokat, hogy a problémák helyett a megoldásokra összpontosítva kérdőjelezzék meg az általános feltételezéseket, és mutassák meg, hogy a klímavédelem és adaptáció hogyan nyit új iparági piacokat és új lehetőségeket a gazdasági fejlődés számára.

Köszönjük támogatóinknak: