Rekordszámú résztvevő a BCSDH vezetői tehetségprogramján

„A jövő vezetői” tehetségprogram negyedik évfolyamát  33 tehetséges, fiatal vezető részvételével indította el a 10 éves jubileumát ünneplő BCSDH,  a január 18-i ünnepélyes megnyitón.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) hiánypótló, az Üzleti Világtanács nemzetközi programjának mintájára született képzésének sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy 2017-ben minden eddiginél több tehetség kezdheti meg a képzést.

A szervezet egyik tagvállalata, a BASF Hungária Kft. adott otthont 2017. január 18-án annak az ünnepélyes nyitó rendezvénynek, ahol a kiválasztott fiatal vezetők először
találkoztak egymással és ismerték meg a programot tudásukkal támogató és a helyszíneket adó mentorokat is.

dsc_8354Márta Irén, a mára a magyar GDP 30 %-át termelő 77 tagvállalatot tömörítő BCSDH ügyvezető igazgatója nyitó gondolataiban kiemelte, hogy öröm látni, ahogy a program elsődleges célja teljesül, hiszen valóban a jövő első számú és felsővezetőit éri el sikeresen. Az eddigi évfolyamokon végzett hallgatók közül már többen váltak felsővezetővé, sőt vannak első számú vezetők is köztük.

Ifj. Chikán Attila a szervezet elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a program célja, hogy a jövő vezetőinek, vagyis azon tehetséges szakembereknek, akikből vállalatvezető válhat, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és már működődsc_8360 gyakorlatait, segítve őket abban, hogy vezetői pályájuk során ezen elvek mentén működjenek és hozzák meg üzleti döntéseiket. Kiemelte, hogy a BCSDH „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése”

című vezetői ajánlás hét alapelve a lehető legjobb struktúráját adja a programnak, hiszen a fenntarthatóság legfontosabb üzleti vetületeit fedi le, amellyel egy vállalatvezetőnek foglalkoznia kell. tnarbeshuberA házigazda, Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a program jelentőségét emelte ki, amely nemcsak makrogazdasági szempontból előremutató, de a vállalatok számára a mindennapi működésben is láthatók az előnyei. A BASF is már évek óta delegál résztvevőket a programba.dsc_8435


Répássy Zsuzsanna
, „A jövő vezetői” tehetségprogram képzésvezetője ismertette a program részleteit és mutatta be a tagvállalati mentorokat. Ez a sokszínű program egyedülálló Magyarországon, hiszen változatos módszerekkel dolgozzák fel a résztvevők a vállalati fenntarthatóság elméletét és gyakorlatát, gyárlátogatás, esettanulmányok, diskurzus, vezérigazgatói interjú, szakmai előadás, interaktív gyakorlatok segítik a tanulást és fejlődést. Számos iparág 31 vállalatába kapnak betekintést a résztvevők a képzés során.

A 2017-es programban résztvevő 33 fiatal vezető az alábbi cégektől érkezett:

ALTEO Group, BASF, Budapest Airport, BUSCH-Hungária, Coca-Cola, Continental, Cothec, Dome, eisberg, GE, Generali, Grundfos, Hungrana, KPMG, MagNet Bank, McDonald’s, MOL, Nestlé, Prímaenergia, SCA, Shell, Siemens, Syngenta, Unilever.

dsc_8456

Egy résztvevő az egyetemisták körében meghirdetett ösztöndíjpályázat keretében került be a programba, Kiss Petra, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MsC hallgatója.

dsc_8446

Az idei év legfontosabb mentorvállalatait: ALTEO Group, BASF, BDL, Budapest Airport, Coca-Cola, Cothec, Dandelion, Dreher, eisberg, E.ON, GE, Grundfos, Inest, KPMG, MagNet Bank, McDonald’s, MOL, Nestlé, Richter Gedeon, Shell, Telenor, Unilever.

Az eseményről készült képek ide kattintva érhetőek el.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?