Az Üzleti Tanács vállalatai 10 éve komolyan veszik a fenntarthatóságot

10 éves jubileumát ünnepelte taggyűlésén az E.ON Hungária Zrt. új székházában a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért, amelynek jelenleg 79 tagja van és a GDP 30%-t termelő vállalatok első számú vezetőinek értékteremtő közössége.

Az elmúlt 10 évben 200 szakmai rendezvény, 200 aktív vállalati vezető, „A jövő vezetői” programon végző 100 tehetséges vezető, az Action 2020 Magyarország programban bevont több mint 130 civil, tudományos és vállalati szakértő, valamint az eddig bemutatott félszáz üzleti gyakorlat, amelyek valódi válaszokat adnak a fenntarthatósági kihívásokra, jól mutatják a BCSDH elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt.

Köszöntőjében Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóság tagja és a BCSDH elnökségi tagja többek között rámutatott arra, hogy a szervezet elérte a néhány évvel ezelőtt stratégiájában meghatározott ideális méretét.

„10 évvel ezelőtt 15 cég és magánszemély gondolta úgy, hogy a vállalatoknak Magyarországon is tenniük kell a fenntarthatóságért. Jelenleg, 2017-ben a BCSDH-nak 79 tagvállalata van, amelyek mintegy 400 ezer munkatársa Magyarország GDP-jének 30%-t termeli. Ezen vállalatok felsővezetőinek értékteremtő közösségeként jelentős eredményeket ért el a szervezet a fenntarthatóság területén. Mára egyre többen ismerik fel, hogy a vállalatok számára a fenntartható működés versenyelőnyt jelent és valódi lépéseket tesznek ennek szellemében, ezzel is hozzájárulva Magyarország ez irányú céljaihoz.”- foglalta össze Ifj. Chikán Attila, a szervezet elnöke az elmúlt 10 év fejlődését.

Élen járt a BCSDH már az alapok lefektetésében, amikor 2012-ben vezetői ajánlásként megfogalmazták – „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című alapdokumentumot.
„Jelenleg a legfontosabb feladat elősegíteni az alapelvek gyakorlatba történő beépülését. Szervezetünk tagvállalatai ebben is élen járnak, már 55 olyan valós üzleti megoldást tudunk bemutatni, amelyek ténylegesen válaszokat adnak a fenntarthatósági kihívásokra.”
– tette hozzá Márta Irén, a BCSDH igazgatója.

A közel 80 első számú vezető és delegált részvételével zajlott ünnepi taggyűlésen a jubileum tiszteletére oklevéllel köszöntötték a jelenlévő alapító tagokat (Accor-Pannonia Hotels, ING Bank, Magyar Lapterjesztő, Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz, MOL csoport, OTP Alapkezelő, Shell valamint két magánszemély: Lakatos Sándor és Scodnik Kinga).

Valamint 10 új tagvállalat (4IG, Daikin, Duna Aszfalt, Graphisoft Park, Greenpro, Iberdrola, K&H Csoport, MVÜK, PPD Hungária, Szerencsejáték Zrt.) mutatkozott be a nagyszámú résztvevők előtt.

A klímaváltozás kapcsán a BCSDH által meghirdetett ajánlás cselekvéssé történő formálása érdekében, két társszervezettel közös projektjének bemutatására is sor került. Décsi Gábor, a LEO alapítójaként mutatta be a szervezetet és beszélt a létesítményfenntartással kapcsolatos benchmarking kutatásról, míg Beleznay Éva, a HuGBC alelnöke, az egyesület tevékenységeiről adott átfogó ismertetést.

Az eseményen készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?