Sikeresen startolt a BCSDH Alumni

Több hónapos előkészület után 2016. május 25-én került sor a Magyarországi Üzleti Tanács (BCSDH) „A jövő vezetői” tehetségprogram első két évfolyamán végzett, hallgatói számára szervezett szakmai programra, melynek a Dreher Sörgyárak Zrt. adott otthont.

Robert Cooper, a cég elnök-vezérigazgatója rövid  köszöntője után, a résztvevők kérdéseire válaszolva beszélt a Dreher fenntarthatóság területén elért eredményeiről és a klímaváltozás sörgyártást befolyásoló, várható hatásairól.

DSC_0416

A gyárlátogatás során a résztvevők személyesen tapasztalhatták meg  hogy milyen felelős módon gondoskodnak a hulladék kezeléséről, melynek eredménye a melléktermékek és hulladékok 97%-os újrahasznosítása.

Ezt követően  Márta Irén, a BCSDH igazgatója a világ legfontosabb, a fenntarthatósághoz kapcsolódó fontos legutóbbi eseményeiről, így a 2015 őszén bejelentett ENSZ Fenntartható Fejlődési célok és a Párizsi Klímaegyezség várható gazdasági hatásairól beszélt.

DSC_0483

Az Alumni kapcsán készült előzetes kutatás eredményeit László Judit, a Coface üzletfejlesztési vezetője ismertette, melyet a jövőbeli működés kereteinek megvitatása követett. A sörkostólás közben is folytatódott a szakmai beszélgetés, melynek egyik inspiráló kérdését Dr. Szegedi Krisztina a Mol-csoport Etikai Tanácsának elnöke, a tehetségprogram egyik mentora tette fel: „Milyen hatást sikerül elérni a képzésre alapozva az egyes cégek működésében?”

Az Alumni létrehozását a BCSDH kezdeményezte azzal a céllal, hogy a fenntarthatóság  és annak vállalati gyakorlata területén széles körű tudást szerzett vezetők számára szakmai közösséget, fórumot biztosítson.  A megvalósításban az egykori résztvevőkből létrejött szervezői csapat oroszlánrészt vállalt, melynek tagjai Elischer Krisztina, a Nestlé Hungária Kft. Country Business Managere, László Judit, a Coface Hungary Credit Management Services Kft. üzletfejlesztési vezetője,  Jakab Judit a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. PR koordinátora és Dr. Szauder Nóra a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. jogtanácsosa. Az első esemény megszervezésében Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak Zrt. szenior vállalati kapcsolatok specialistája is fontos szerepet vállalt. Az Alumni koordinációs szerepét a BCSDH képviseletében Fábiánfy Enikő, a szervezet irodavezetője tölti  be.

DSC_0451

Az Alumni fontosságának elismeréseként és hangsúlyozásaként az ING Bank elsőként vállalt támogatói szerepet.

A következői szakmai programra október elején kerül sor, melynek házigazdája a HVG lesz.

További képek a galériában tekinthetők meg.

tamogatok

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?