Tisztul a kép az ESG-ről – mélyebb betekintést kaptunk az ESG törvény végrehajtási rendeleteibe

Több mint 40 fő személyes részvételével 2024. szeptember 11-én tartottuk meg soron következő ESG munkacsoport-találkozónkat, melynek házigazdája a KINSTELLAR Andrékó Ferenczi & Társai Ügyvédi Iroda volt.

A találkozó fókuszában az augusztusban megjelent, az ESG törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendeletek voltak. A vállalatok részéről a legnagyobb várakozás a vállalkozások fenntarthatósági célú átvilágítási kötelezettségei teljesítésének részletszabályait övezte, melyek a 13/2024. (VIII. 15.) SZTFH rendeletben kerültek kihirdetésre.

Az esemény dr. Tomaj Balázs, a KINSTELLAR energiajogi csoport vezető ügyvédjének köszöntőjével indult. Előadásában röviden ismertette az ESG hazai szabályozási környezetét.

Nagy örömünkre ismét elfogadta felkérésünket Molnár Csaba Gábor, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának ESG igazgatója, aki előadásában már a konkrét végrehajtási rendeletekről és a beszállítói kérdőív tartalmáról is adott áttekintést a hallgatóság számára. Előadását követően élénk beszélgetés követte, kérdés-válasz formában.

Bálint Attila, az IKEA Magyarország fenntarthatósági felelősének ezután gyakorlati példákon keresztül mutatta be, hogyan építhetők be fenntarthatósági szempontok a beszállítók kiválasztásába, hogyan lehet ezek megvalósulását nyomon követni és biztosítani.

Az esemény zárásaként Márta Irén tájékoztatta a résztvevőket a szervezet következő eseményeiről.