Új szakmai vezető a BCSDH-nál

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) új szakmai vezetői pozíciót hoz létre, amelyet 2015. január 19-től Fertetics Mandy tölt be. Az immáron 60 tagvállalattal rendelkező szakmai szervezet fejlődését mutatja az új pozíció létrehozása.

Petrik Ida ügyvezető igazgató szerint a szervezet elért egy olyan fejlődési szakaszba, ahol a szakmai programok és a tagvállalatok elkötelezettsége szükségessé és lehetővé teszik egy szakmai vezető kinevezését. Külön kiemelte, hogy nagy lehetőségként értékeli a BCSDH számára, hogy egy elismert és tapasztalt szakember tölti be az új pozíciót, aki már két éve segíti külső tanácsadóként a szervezet szakmai munkáját.

Fertetics Mandy több, mint 10 éves szakmai tapasztalatát több szerepben szerezte: dolgozott civil szervezeteknél és velük együttműködésben; oktatóként, újságíróként, kutatásai során mélyítette ismereteit a témában, és vállalati felelősségvállalás tanácsadóként több mint 8 éve dolgozik immár. Ipari tapasztalatot közvetlenül is szerzett a Dreher Sörgyáraknál, ahonnan vállalati kapcsolatok vezetőként ment szülési szabadságra.   Mandy elsősorban azért döntött úgy, hogy a BCSDH-hoz csatlakozik, mert vonzó és inspiráló számára, hogy a szervezet a vállalati fenntarthatóság szempontjából kulcsfontosságú első számú vezetőkkel és felsővezetőkkel közösen, együtt gondolkodva és aktív bevonásukkal alakítja ki céljait és programjait. Míg a háttérben egy erős nemzetközi szervezet és annak programjai adnak egy biztos alapot, addig a hazai szervezet mindig ügyel arra, hogy a helyi viszonyokra adaptálja. Továbbá kisgyermekes anyaként az is fontos számára, hogy ez a szervezet lehetőséget nyújt a családbarát, rugalmas foglalkoztatásra.

Az új szakmai vezető elsődleges célja, hogy a vállalati fenntarthatóság mellett elkötelezett hazai vállalatvezetők még több inspirációt nyerjenek, és tettekre váltsák elkötelezettségüket a BCSDH által terjesztett üzleti stratégiák és megoldások megismerése révén.

A legizgalmasabb feladat a 2014 novemberében bemutatott Action 2020 Magyarország program folytatása lesz, vagyis azon üzleti megoldások felkutatása, kidolgozása és terjesztése, amelyek hozzájárulnak a program során kitűzött magyarországi célok teljesüléséhez.

A képzések terén rendkívül sok tapasztalattal és elismeréssel bíró szakember másik nagy felelőssége a tagvállalatok körében meghirdetett „A  jövő vezetői” tehetségprogram vezetése és továbbfejlesztése lesz. Az első év sikere után a napokban kezdődött az idei program, amelynek keretében tehetséges, fiatal, komoly vezetői potenciállal rendelkező vállalati szakemberek ismerkedhetnek meg a fenntartható fejlődés és a vállalati fenntarthatóság elméleti és gyakorlati aspektusaival csoportos tanulás formájában, mentor tagvállalatok és vállalatvezetők aktív támogatásával.

A két zászlóshajó projekt mellett folytatódik  „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című  vezetői ajánlással kapcsolatos munka is, melynek keretében nem csak a hét alapelv terjesztésével és mélyítésével foglalkoznak, de a kapcsolódó jó gyakorlatokat is népszerűsítik – idén a felelős vállalatirányítás témakört helyezve a fókuszba.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?