Újabb egyeztetés és párbeszéd a fenntarthatóság hazai helyzetéről

Két év elteltével másodszor tartott szakmai megbeszélést a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tagjai ezúttal a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia 2017-18-as időszakra vonatkozó előrehaladási jelentése kapcsán 2019. június 13-án a Parlamentben.

A rendezvény célja az volt, hogy a BCSDH és tagvállalatai ismertessék tapasztalataikat és javaslataikat Magyarország fenntarthatósági helyzetével kapcsolatban, melyek beépítésre kerülnek a készülő előrehaladási jelentésbe. Egyúttal bemutatták, hogy cégvezetőként mit tesznek a fenntarthatósági célok megvalósulása érdekében.

A rendezvény elején Dr. Bartus Gábor, az NFFT főtitkára bemutatta a szervezetet és röviden ismertette, hogy hogyan látja a Tanács a fenntarthatóság hazai helyzetét. Elmondta, hogy fenntarthatóság területén számos problémát tapasztalhatunk, és nem csak a környezeti erőforrások, hanem a gazdasági és a társadalmi tőke területén is sok a teendő. Kiemelte azonban, hogy a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia – mint Magyarországon a legátfogóbb horizontális stratégia- segítheti ezek javulását.

A BCSDH képviseletében  Ifj. Chikán Attila elnök köszöntötte a résztvevőket és felkérte a jelenlevő 20 vállalatvezetőt véleményük ismertetésére. Tapasztalataik szerint a vizsgált 2017-18-as időszakban a vállalati fenntarthatóság egyre nagyobb mértékben fókuszba került és komoly előrelépések tapasztalhatók stratégiai szinten, de konkrét intézkedések szintjén is például többek között olyan területeken, mint energiahatékonyság, hulladékgazdálkodás a körforgásos gazdasági modell irányába történő elmozdulás.

Ugyanakkor komoly kihívásokkal szembesülünk a munkaerőpiac, a szabályozók terén. Több résztvevő is hangsúlyozta, hogy nyitott az NFFT-vel és a kormányzattal való párbeszédre a a fenntarthatóság számos területén, annak előmozdítása érdekében.

Köszönjük a gyümölcsöző közös munkát a résztvevő tagvállalatainknak: BDL Kft., Daikin Hungary Kft., DANDELION Kft., Eisberg Hungary Kft., Folprint Zöldnyomda Kft., Future-FM Létesítménygazdálkodási Zrt., Gelbert EcoPrint Kft., Gloster Infokommunikációs Kft., Graphisoft Park SE, K&H bank Zrt., LeasePlan Hungária Zrt., Legrand Zrt., Master Good Kft., Rossmann Magyarország Kft., Siemens Zrt., UTC Overseas Logisztikai Kft.

A klímaadaptációra is fókuszáló esemény a kánikulára való tekintettel „no tie” öltözködési kódnak megfelelően került megrendezésre.

Az eseményről készült galéria a linkre kattintva tekinthető meg.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?