„Üzleti reggelik a fenntartható fejlődésről” – vendégünk Gyenes András, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

A fenntarthatóság, mint vállalati stratégia – nem opció, hanem üzleti cél

 A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) és a Brit Nagykövetség szeretettel meghívja Önt a BCSDH ”Üzleti reggelik a fenntartható fejlődésről” sorozatának következő rendezvényére.

Az eseményt megnyitja Őexcellenciája Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete

Vendégelőadónk Gyenes András, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Unilever egy olyan brit-holland tulajdonú vállalat, amely élelmiszer kategóriában 14 éve vezeti a Dow Jones Fenntarthatósági Index listáját. Idén a davosi Világgazdasági Fórumon a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé választották. A hazai leányvállalat 1991-ben kezdte meg magyarországi működését, beruházásainak értéke 6,2 milliárd forint volt az elmúlt 20 évben. Az Unilevernél nem újkeletű a fenntarthatóság szemléletmódja, de 2010-től új megközelítésre és három pillérre épülő hosszú távú fenntarthatósági terv megvalósításába kezdett, amelyben vállalta, hogy forgalma megkétszerezése mellett felére csökkenti környezetterhelését 2020-ig.

Gyenes András az elmúlt 20 évben számos döntéshozói pozíciót töltött be az Unilever csoporton belül, Magyarország mellett Csehországban, Horvátországban és Hollandiában is dolgozott. Az új elnök az általános menedzsment ismeretek mellett pénzügyi, értékesítési és marketing tapasztalatokkal is rendelkezik. Elnökként négy ország (Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina) üzleti tervezéséért, pénzügyi eredményéért és a teljesítmény-mutatók alakulásáért felel majd. Gyenes András 1993-ban frissdiplomásként csatlakozott az Unilever magyarországi vállalatához egy gyakornoki program keretében pénzügyi területen, később a hollandiai központban szenior auditorként dolgozott. András 1998 óta lát el különböző vezető pozíciót a vállalatcsoporton belül, az elmúlt 10 év alatt ügyvezető igazgatói és marketing igazgatói posztot is betöltött. Gyenes András okleveles közgazdászként végzett a pécsi Janus Pannonius Egyetemen 1993-ban, folyékonyan beszél angolul. Szabadidejét főleg családjával és nyolc éves kislányával tölti, továbbá rajong az operáért, és ha ideje engedi szívesen hódol kedvenc sportjának a tenisznek.

 

Időpont: 2013. március 19. (kedd), 10:00-11:30 óra (regisztráció, érkezés: 9:30-tól)

Helyszín: Hotel Nemzeti Budapest, (1088 Budapest, József krt. 4.)

Az esemény nyelve magyar és angol. Amennyiben tolmácsolásra van szüksége, kérjük, jelezze részünkre március 5-ig!

Parkolás: Parkolóhelyet a BOE Palace garázsában tudunk biztosítani a Csokonay utcában (150 méter). Díja: 440 Ft / óra.
Jelentkezés:

A részvétel a BCSDH tagjainak díjmentes (tagvállalatonként egy fő)

Nem tagoknak 10.000 Ft/ fő (adómentes).

Regisztráció: Jelentkezni 2013. március 15-ig lehet Bocskai Katánál a kata.bocskai@bcsdh.hu e-mail címen, feltüntetve nevet, beosztást és a cég/szervezet számlázási címét.

Túljelentkezés esetén a BCSDH és a British Investors Forum tagjai előnyt élveznek.

Lemondás: Jelentkezés lemondását március 15. 12.00 óráig lehet írásban megtenni, ezt követően a teljes összeg kiszámlázásra kerül.

BCSDH British embassy unilever

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?